Bær- og ruccolasalat med vinaigrette av gurkemeie og appelsin

Bær- og ruccolasalat med vinaigrette av gurkemeie og appelsin

  • Vinaigrette med gurkemeie og appelsin:
  • 1 ts malt gurkemeie
  • 1/2 ts hakket hvitløk
  • 6 ss extra virgin olivenolje
  • Salt og pepper for mer smak
  • 1/2 stor appelsin, skrelt og oppdelt
  • 1 ts dijonsennep
  • 1-1/2 ts balsamicoeddik
  • 1 ss honning
  • Salat:
  • 900 g fersk babyruccola
  • 100 g Driscoll´s blåbær
  • 100 g Driscoll´s bringebær
  • 115 g myk geitost
  • 125 g kandiserte pekannøtter (see oppskrift over)
  • Balsamico- og appelsinvinaigrette (se oppskrift over)
  • Kandiserte pekannøtter
  • 450 g hele pekannøtter
  • 200 g melis
  • 1 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 1/4 ts cayennepepper
  • 1 ss honning
  • 1-1/2 ts balsamicoeddik
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 eggehviter

30 min | 4 | andre kurs | bær- og ruccolasalat med vinaigrette av gurkemeie og appelsin

Raspberry
Bær- og ruccolasalat med vinaigrette av gurkemeie og appelsin
Raspberry

Laget av Chef Chuck White

Anvisninger

Kandiserte pekannøtter
Forvarm ovnen til 150C.
Visp sammen eggehviter, sukker, kanel og cayennepepper i en miksebolle. Visp til det skummer, og tilsett deretter pekannøttene. La dem dekkes godt av miksen. Gjør klar et stekebrett med bakepapir eller aluminiumsfolie. Spray eller smør olje på bakepapiret, og spre deretter pekannøttene jevnt utover. Dryss salt over, før du lar dem stå i ovnen i 20-25 minutter (eller til gyllent brune). Rist på dem hvert 5. minutt. Avkjøl i 1 time og oppbevar deretter i en plastikk- eller glassbeholder til de skal spises. (NB: Disse er perfekte for ferier eller som en liten snack)

Gurkemeie- og appelsinvinaigrette
Putt alle ingredienser, bortsett fra oljen, i en blender. Blend på middels i 10-15 sekunder til alle ingrediensene har blandet seg. Hell sakte i olivenolje imens blenderen fortsetter å gå. Avslutt med salt og pepper. Oppbevar i plastikk- eller gassbeholder i kjøleskap til den skal spises.

Salat
Legg ruccola på fire salattallerkener. Legg blåbær og bringebær over ruccolaen. Dryss deretter smuler av geitost og pekannøtter over salaten. Hell vinaigrette over salaten og server umiddelbart.
 

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.