Bærfylt Kaninkake

Bærfylt Kaninkake

  • Kake
  • 275 gram kakemel
  • 1 ss bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 350 gram usaltet smør (romtemperert), kutt i biter
  • 350 gram sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 235 ml helmelk (romtemperert)
  • 250 gram uthulte og delte Driscoll’s Jordbær *
  • 4 store egg (romtempererte)
  • Glasur
  • 225 gram usaltet smør, ved romtemperatur, skåret i små biter
  • 800 gram melis, vispet før måling (legg til ekstra etter behov)
  • 2 ss helmelk (legg til ekstra etter behov)
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Dekorasjonsmaterialer
  • 3 pakker x 170 gram Driscoll's Bringebær
  • 1 pakke x 500 gram Driscoll’s Jordbær
  • 1 pakke x 170 gram (1 1/3 kopper) Driscoll's Bjørnebær
  • 395 grams pose med søtede kokosflak
  • Lilla konditorfarge

60 minuten | Serverer: 12 | desserter | ferier og arrangementer | barnevennlig

Raspberry
Bærfylt Kaninkake
Raspberry

Bærfylt Kaninkake

Anvisninger

Fremgangsmetode
Kake
*Bruk enten 250 gram uthulte, hakkede jordbær eller 250 gram hakkede bringebær til kakedeig.*
Forvarm ovnen til 175 ° C. Dekk innsiden av en Wilton kaninform med stekespray og spre lett mel utover.
Pisk sammen mel, bakepulver og salt i en middels bolle for å blande og lufte; sette det til side.
Miks smør til det blir kremet ved hjelp av en elektrisk mikser på medium/høy hastighet. Miks i ca. 2 minutter. Tilsett sukkeret gradvis og miks til det er veldig lett og mykt, ca 3 minutter, mens du skraper alt ned i bollen en eller to ganger. Miks i vanilje.

Miks i ett egg om gangen og skrap alt nedi etter hvert tilsetning. Hvert egg skal kunne absorberes før du fortsetter. Tilsett melblandingen i fire tilsetninger, annenhver gang med melken. Begynn og slutt med melblandingen og miks kort til blandingen er jevn. Skjær opp nok uthullede jordbær (eller bringebær) til at det er 250 gram og tilsett i deigen. Hell deigen i pannen og jevn ut toppen med en kakespatel.

Stek i ca. 40 til 45 minutter eller til en tannpirker viser noen få fuktige smuler. Kaken vil bli gyldenbrun på toppen og rundt kantene og vil begynne å skille seg fra sidene av formen. Kjøl formen på rist i 15 minutter. Ta kaken ut av formen og plasser den direkte på risten for å avkjøle helt.
Glasur
Miks smør til det blir kremaktig ved hjelp av en elektrisk mikser på medium/høy hastighet. Miks i ca. 2 minutter. Tilsett 200 gram sukker gradvis mens du mikser til blandingen er lys og luftig. Dette tar ca 3 minutter, husk å skrape ned bollen en eller to ganger. Tilsett resterende sukker, melk og vanilje og miks på høy hastighet til blandingen er fullstendig jevn; dette kan ta flere minutter. Glasuren er nå klar til bruk.
Oppsett
Sett kaken på en tallerken som er stor nok til at den overlater plass hele veien rundt kaninen. Frost kaken jevnt over med glasur, og reserver ¼ kopp glasur. Press kokos over hele kaken, topper og sider. Kaken kan lagres over natten på dette tidspunktet. La den bli romtemperert før servering. Bruk foto som inspirasjon til dekorasjon.

Forslag: To bjørnebær som øyne; en vertikalt skåret jordbærhalvdel som nese (peker nedover); tynne, vertikale skiver jordbær som ører; tynne, vertikale skiver jordbær for å lage et smil; et lite stykke bjørnebær som binder nesen og munnen sammen; farg gjenværende frosting lyselilla og putt den i kjegleformet bakepapir og lag værhår; omring hele kaninen med bringebær. Legg til fruktdekorasjon rett før servering slik at de ikke lager flekker på kokosen.
 

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.