Linzer-kaker med bjørnebær Driscolls

Bjørnebær Linzer Pepperkaker

  • 2 ss maisstivelse
  • 100g granulert sukker, delt
  • 340g bjørnebær Driscoll’s
  • 1 ss. fersk sitronsaft
  • 385g hvit mel mel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts. malt ingefær
  • 1 ts. malt kanel
  • 1/2 ts. bakepulver
  • 1/2 ts. salt
  • 1/8 ts. malt nellik
  • 115 g usaltet smør, i romtemperatur
  • 150g brunt sukker
  • 2 store egg
  • 140g melasse
  • 1 ts. vaniljeekstrakt
  • Konditoris sukker

1 time | 18 porsjoner | samfunnet | ferier og arrangementer | barnevennlig

Blackberry
Linzer-kaker med bjørnebær Driscolls
Blackberry

Lukten av vinter ... Pepperkakebaking i ovnen og bjørnebærsyltetøy som surrer i pannen. Disse klassiske Linzer-kakene gir varme smaker av vinteren til kjøkkenet ditt og gleder de du elsker.

Anvisninger

Oppskrift laget av: COMPLETELY DELICIOUS

"HELL 2 ss maisstivelse i en liten bolle og legg til 50 g sukker.
RØR grundig for å kombinere ingredienser og SETT TIL SIDE maisstivelsesblandingen.
HELL bjørnebær i matprosessor eller blender.
PULS til bjørnebærene blir helt most/purè aktig.
Hell bjørnebær i en middels gryte.
HELL 50 g sukker og 1 ss sitronsaft.
SKRU til tilpasset grader slik at det koker.
Kok over middels varme til det blir litt tykkere, ca 10 minutter.
FJERN syltetøyet fra varmen.
LEGG til maisstivelsesblanding og RØR for å kombinere ingredienser.
SKRU syltetøy tilbake til middels varme.
KOK og RØR ofte til det er tykt, ca 3 minutter.
LA syltetøy avkjøles helt. (Syltetøy kan OPPBEVARES i kjøleskapet i omtrent ett år hvis du vil lage det på forhånd.)
Plasser melet i en stor bolle.
LEGG TIL 1 ½ ts bakepulver, 1 ts ingefær og 1 ts kanel.
LEGG TIL 1/2 ts natron, 1/2 ts salt og 1/8 ts nellik.
RØR for å kombinere ingredienser.
SETT TILSIDET melblanding.
Plasser usaltet smør i en bolle med en elektrisk mikser.
LEGG TIL brunt sukker.
MOS blandingen til den er blek og kremaktig, ca 3-4 minutter, og SKRIV NED sidene av bollen etter behov.
LEGG til 1 egg og BEAT for å kombinere.
LEGG til andre egg og BEAT for å kombinere.
LEGG til melasse og BEAT for å kombinere.
LEGG TIL 1 ts vaniljeekstrakt og BEAT å kombinere.
LEGG til halvparten av melblandingen i smørblandingen.
MOS bare til alt er mikset. Ikke bland for mye.
LEGG til gjenværende halvdel av melblandingen.
MOS til alt er blandet. Ikke bland for mye.
SAMLE deig i en ball og legg den på et ark plastfolie.
FORDEL deig i en plate og pakk den helt inn i plastfolie.
KJØL DEIGEN i minst 2 timer.
FORVARM ovnen til 175 ° C.
LINJE flere bakeplater med bakepapir.
SPRINKLE benkeplate med sjenerøse mengder mel.
SPRINKLE kjevle med sjenerøse mengder mel.
RULL deigen til ca 0,5 cm tykk og KLAR på mel til kjevle og benkeplate etter behov for å forhindre at det sitter fast.
KUTT ca 36 sirkler fra deigen ved å bruke en kutter på 7,5 cm.
KUTT ønsket form fra halvparten av sirklene. BRUK en liten kakeskjærer med ønsket form (stjerne, pepperkakemann, juletre osv.).
LEGG kaker 5 cm fra hverandre på tilberedte bakeplater.
Frys cookies 15 minutter.
BAK DEM 7-9 minutter eller til kjeksene er puffede og tørre og FORTSETT BAKING 1-2 minutter mer for skarpere kaker.
KJØL kaker på bakeplater i noen minutter, og overfør kakene til et rist for å avkjøles helt.
SPE en spiseskje bjørnebærsyltetøy på hver komplette kakerunde.
SPRINKLE kakene med konditorisukker.
PLASS utskårne kaker på toppen av runder med syltetøy.
SAMLE straks eller OPPBEVAR i en lufttett beholder i opptil 2-3 dager før servering."
 

Leafs Blackberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.