Frokost scones med bjørnebær

Bjørnebær Mandel Scones

  • Scones:
  • 325g mel til alle formål
  • 40g sukker
  • 2 1/2 ts bakepulver
  • 1/4 ts. bakepulver
  • 1/2 ts. salt
  • 115g usaltet smør, kaldt og revet
  • 125 ml pluss 3 ss fullmelk
  • 125g rømme
  • 1 ts. sitronskall
  • 1 1/2 ts mandelekstrakt
  • 170g Bjørnebær Driscolls
  • Topping:
  • 20g mandler i skiver
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 1 1/2 spiseskjeer demerara sukker eller råsukker
  • 2 ss helmelk

35 min | 8 Scones | frokost | samfunnet

Blackberry
Frokost scones med bjørnebær
Blackberry

Vakre scones fylt med lubben saftig bjørnebær og hint av mandel. Perfekt til spesielle frokoster og helgebrunsj, disse scones er enkle å lage og krever ikke en spesiell scone-panne.

Anvisninger

Oppskrift laget av Fork in the kitchen

Scones
FORVARM opp ovnen til 200 ° C.
FØR et bakepapir med bakepapir.
Plasser universalmelet i en stor mikseskål.
LEGG til sukkeret.
LEGG TIL 2 ½ ts bakepulver.
LEGG TIL 1⁄4 ts natron.
LEGG TIL 1⁄2 ts salt.
RØR for å kombinere.
KUT i usaltet smør med en konditorblander eller gaffel til en grov blanding av erter er dannet.
KJØL melblanding i kjøleskap til det er nødvendig.
Hell 125 ml pluss 3 ss fullmelk i en liten blandeskål.
LEGG til rømme.
LEGG TIL 1 ts sitronskall.
LEGG TIL 1 ½ ts mandelekstrakt.
WHISK å kombinere.
SETT TILSIDEN melkeblanding.
Form en brønn i midten av melblandingen og POUR IN melkblanding.
RØR til det er kombinert og en lurvet deig dannes. Ikke bland for mye.
Hell ut deigen på lett MELTET arbeidsflate.
KNES og TRYKK deigen lett i en oval ca 22x30cm og ca 0,5cm tykk. Ikke bland for mye.
SPRINK bjørnebærene over halvparten av deigen og FOLD motsatt kant av deigen over bjørnebærene.
Form deigen i en sirkel med en diameter på ca. 7 inches.
MEL en kokkekniv lett og KUT deigen i åtte trekanter som du ville gjort med en pizza.
OVERFØR scones til tilberedt bakeplate og KJØL i kjøleskapet i 15 minutter.
Topping
PLASS de skivede mandlene i en liten bolle.
LEGG TIL 2 ss smeltet usaltet smør.
LEGG TIL 1 ½ ss demerara sukker eller råsukker.
RØR sammen.
STILL UTEN mandelblanding.
BØST toppen av hver scone med ca 1 ts fullmelk.
TRYKK 1 - 2 ts mandeltopp på toppen av hver scone.
BAKE 15 - 20 minutter eller til scone-kantene er gyldenbrune.
TJEN varm eller ved romtemperatur.
 

Leafs Blackberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.