Bjørnebær- og ingefærbarer Driscolls

Bjørnebær- og ingefærbarer

  • 130g hvetemel
  • 50g havremel eller fint malt havregryn
  • 65g brunt sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 kopp (1 stav) usaltet smør, smeltet og avkjølt
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 500g Driscoll´s bjørnebær
  • 65 sukker
  • 2 ss maisenna
  • 1 ss sitronjuice
  • En klype salt
  • 90g havregryn
  • 65 g hvetemel
  • 30g ristede og skrelte hasselnøtter
  • 50g brunt sukker
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt ingefær
  • 1/2 ts malt kanel
  • 6 ss usaltet smeltet smør
  • 1 1/2 ts fint hakket appelsinskall

1,5 time / 90 min | 12 porsjoner | desserter

Blackberry
Bjørnebær- og ingefærsnacks Østerisk Linzertorte med en tvist Linzertorte med bjørnebær
Blackberry

Dette er oppskriften på en tradisjonell østerisk Linzertorte med en liten tvist. En deilig dessert med søte bjørnebær. Nøtter, krydder og sitrusskall brukes til å lage smulene, og gjør denne baren til en variasjon av den østerikske Linzertorten. I denne oppskriften går bjørnebær inn for bringebær, og den styrkes ytterligere med appelsinskall og ingefær. Du kan også prøve dem med jordbær og valnøtter eller blåbær og mandler.

Anvisninger

BUNN
Spre smør eller olje i en 22cm firkantet panne.

Rør sammen hvetemel, havremel eller malte havregryn, brunt sukker og salt i en stor bolle. Bruk en gaffel til å blande alt og fjerne klumper. Tilsett smeltet smør og vanilje, og rør deretter til alt er godt blandet.

Press deigen jevnt ned i den klargjorte pannen og frys den ned i 30 minutter.
FYLL
Bland sammen bjørnebær, sukker, maisenna, sitronjuice og salt i en medium stor teflonkasserolle på medium varme. Rør til blandingen begynner å koke, og la den deretter putre mens du rører konstant. Fortsett til frukten har tyknet litt, og fjern deretter kasserollen fra varmen. 
TOPPING
Forcarm ovnen til 150°C.

Legg havregryn, hvetemel, hasselnøtter, brunt sukker, sukker, salt, ingefær, kanel og appelsinskall i skålen til en kjøkkenmaskin og miks til nøttene er grovt hakket. Overfør blandingen til en bolle og hell smeltet smør over. Bruk hendene dine til å blande alt sammen, og lag små klumper.
HVORDAN SETTE SAMMEN
Stek den frosne bunnen på 150°C i 40 til 45 minutter eller til den er gyllent brun og fast. Fjern fra ovnen og øk temperaturen til 175°C.

Spre bjørnebærfyll over bunnen og fordel deretter smuletoppingen over.  Lag større klumper om du vil.

Stek i ca. 50 minutter eller til gyllent brune. Roter pannen halveis i steketiden. Fjern fra ovnen og la det avkjløles på rist i 10 minutter. Dra en kniv langs kanten på pannen for at ikke barene skal sette seg fast. Avkjøl helt og skjær opp barene.

Tips: I denne oppskriften har man brukt bjørnebær i stedet for bringebær, og forbedret smakene med appelsinskall og ingefær. Du kan også prøve denne oppskriften med jordbær og valnøtter eller blåbær og mandler.
 

Leafs Blackberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.