Ovnsbakt brie med bringebær

Bringebær brie med honning og mandler

  • 75g naturelle mandler, oppskårne
  • 85 g honning
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 1/2 ts fint hakket timian
  • 125g Driscoll´s bringebær
  • 1 stykke brie (med avskåret topplokk, avkjølt)
  • Salte kjeks eller baguette til servering

20 minutter | 4-6 porsjoner | andre kurs | ferier og arrangementer

Raspberry
Ettermiddagssnack med bringebær Driscolls
Raspberry

Denne oppskriften forvandler en brie til en ekstra god snack. Stek i ovn til den mykner før du topper den med en varm blanding av søte honningglaserte bringebær og ristede mandler. Server umiddelbart. Gjestene dine vil garantert like denne deilige kombinasjonen!

Anvisninger

Forvarm ovnen til 175°C.
Spre mandlene på et stekebrett med kanter. Stek till mandlene er lett ristede, ca 6 til 10 minutter. Husk å snu dem innimellom. Legg dem over på en tallerken.
Legg samtidig brie på et stekebrett uten kanter (eller på undersiden av et stekebrett med kanter). Stek til den er varm og toppen er myk, men ikke til osten begynner å smelte/boble. Ca. 15 minutter. Legg osten på en serveringstallerken.
Rør sammen honning, eddik og timian i en middels kasserolle og kok på middel varme til det har blitt varmt (ikke lenger). Hell bringebær og mandler forsiktig oppi med en gummispatel. 
Hell bringebærblandingen over den varme osten. Server umiddelbart med kjeks eller baguette.
 

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.