Du vil elske denne forfriskende cocktailblandingen med fersk bringebærsirup, lime og Cachaça, en brasiliansk brennevin som smaker en anelse melasse og karamellisert sukker. Du kan gjerne erstatte rommen med noe annet, hvis du ønsker det.
Anvisninger
LEGG 85 g bringebær i en liten kjele.
TILSETT 100 g sukker.
TILSETT 120 ml vann.
VARM OPP til blandingen koker, og RØR til sukkeret er oppløst, og bærene er myke.
GI bringebærsirupen tid til å kjøle seg ned.
SIL bringebærsirupen i en finmasket sil, og PRESS bringebærene for å få ut så mye saft som mulig. KAST bærrestene.
SETT TIL SIDE bringebærsirupen.
FYLL to cocktail-glass med is og SETT TILSIDE.
LEGG TIL 4 store mynteblader.
KNUS bladene med en rørepinne eller baksiden av en stor skje.
TILSETT 6 spiseskjeer cachaça eller hvit rom.
TILSETT 6 spiseskjeer bringebærsirup.
TILSETT 1 ½ teskje ferskpresset limejuice.
FYLL cocktailshakeren med isbiter.
KONTROLLER at lokket sitter skikkelig og RIST ordentlig helt til cocktailshakeren er iskald.
FORDEL cocktailen i de to forberedte cocktail-glassene.
FYLL glassene med 2 spiseskjeer brus med sitron- og limesmak.
SERVER umiddelbart.