Bringebær Nanaimo Bar-pai

Bringebær Nanaimo Bar-pai

  • BUNN
  • 25 g kakaopulver
  • 2 ss granulert sukker
  • 85 g Graham cracker-kjeks eller andre fullkornskjeks (oppsmuldret)
  • 75 g søte kokosflak
  • 65 g fint hakket valnøtt
  • 113 g (1 stick) usaltet smør
  • 1 stort egg, pisket
  • FYLL
  • 170 g Driscoll´s bringebær
  • 2 ss usaltet smør, smeltet eller avkjølt
  • 2 ss vaniljesauspulver eller vaniljepudding mix
  • 190 g melis
  • TOPPING
  • 115 g mørk, bittersøte eller halvsøte sjokoladebiter
  • 2 ss usaltet smør
  • 2 x 170 g Driscoll´s bringebær

30 min + 18 min (+3h) | 16 porsjoner | desserter

Raspberry
Bringebær Nanaimo Bar-pai
Raspberry

Vi har gjort den klassiske nanaimo bars av bringebær til en deilig pai, perfekt for enhver spesiell anledning. Test den i dag, eller lagre oppskriften til helgen!

Anvisninger

Forberedelsestid: 30 minutter + avkjøling
Steketid: 18 minutter + 3 timer i kjøleskap

BUNN
Forvarm ovnen til 180°C. Smelt smør i en middels stor kasserolle. Fjern kasserollen fra varmen og la den kjøles litt ned. Visp inn kakaopulver og sukker til det er jevnt blandet inn. Tilsett egg og visp til alt er blandet. Rør inn kjekssmulene, kokosnøtt og valnøtter. Press blandingen jevnt ned i en 23 cm paiform. Stek i 12 minutter. Avkjøl helt.

FYLL
Press 1 pakke bringebær gjennom en finmasket sil og ned i en stor skål. Dette skal utgjøre 30 g puré. Fjern frø. Bruk en miksebolle og rør sammen avkjølt smør og vaniljesauspulver med en elektrisk mikser. Miks til det er blandet. Miks deretter på lav hastighet mens du gradvis visper inn 120 g melis. Tilsett 2 ss bringebærpuré og miks til det er blandet med resten. Repeter stegene med gjenværende melis og bringebærpuré til blandingen er jevn. Skrap ned sidene av bollen når det trengs. Spre deretter blandingen over den avkjølte bunnen. Sett i kjøleskap i 1 time.

TOPPING
Legg sjokoladebiter og smør i en metallbolle og sett det over en kasserolle med putrende vann. Rør jevnt til det har smeltet. La det avkjøles litt før du sprer det over bringebærfyllet i et jevnt lag. Topp deretter med gjenværende bringebær. Sett i kjøleskap og la det avkjøles i minimum 2 timer til sjokoladetoppingen og bringebærfyllet har satt seg. La paien stå romtemperert i 15 minutter før du kutter den opp. Kutt i tynne biter og server.

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.