Bringebær- og sitronkake med blåbær

Bringebær- og sitronkake med blåbær

  • Fyll
  • 300g Driscoll´s blåbær
  • 1 ss sitronjuice
  • 70g granulert sukker
  • 1 1/2 ts revet sitronzest
  • 2 ss vann
  • 5 ts maisenna
  • Frosting
  • 340g fettredusert kremost (Neufchâtel), romtemperert
  • 10 ss usaltet smør, romtemperert
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 500g melis
  • Topping
  • 250g Driscoll´s bringebær
  • 250g Driscoll´s blåbær
  • Kake
  • 360g kakemel (ikke selvhevende)
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ss salt
  • 240g kjernemelk
  • 2 ts revet sitronzest
  • 1 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 225g usaltet smør, romtemperert
  • 400g granulert sukker
  • 3 store egg
  • 2 eggeplommer

Tid: 80 minutter / 1 time og 20 minutter | 12 porsjoner | ferier og arrangementer | desserter

Raspberry
Bringebær- og sitronkake med blåbær
Raspberry

Denne kaken er perfekt når noe skal feires! Kombinasjonen av søte bær og sitron gir en eksplosjon av smaker i denne bringebær- og sitronkake med blåbær.

Anvisninger

Kake
Forvarm ovnen til 175°C. Smør bunnene og sidene av 2 (22 cm) runde kakeformer lett. Dekk bunnene av hver form med en runde pergamentpapir. Smør papir, strø hver form med mel og fjern det som blir overflødig. Sette til side.
Visp sammen mel, bakepulver og salt i en stor bolle. Sett til side. Bland kjernemelk, sitronzest og vanilje i en liten bolle eller i et desilitermål. Sett til side. Bland smør og sukker med en elektrisk mikser på middels høy hastighet i 5 minutter eller til det er lett og luftig. Tilsett egg og eggeplommer, en om gangen, med mikseren på lav hastighet. Skrap ned sidene av bollen om nødvendig. Bytt mellom å tilsette melblanding og kjernemelkblanding i flere omganger. Start og slutt med melblandingen, og miks kun til alt er blandet sammen.
Spre røren i kakeformen og stek i 35 minutter eller til gyllen. Sjekk kaken ved å stikke en tannpirker i midten av kaken og se om den kommer ut ren eller ikke. Om den kommer ut ren, er kaken ferdig. Avkjøl på rist i 10 minutter. Vend kaken på risten, og fjern deretter bakepapir og la kakedelene avkjøles helt.

Fyll
Kok opp blåbær, sitronjuice, sukker og sitronzest i en middels stor kasserolle. Reduser varme til putring og kok i ca. 15 minutter eller til blåbærene har sprukket og blandingen har tyknet. Husk å røre jevnlig. Bland vann og maisenna i en liten kopp. Rør maisennablandingen inn i  blåbærblandingen og kok opp igjen. Kok i 1 minutt mens du rører konstant. Fjern den fra varmen og la den avkjøles helt (kjøl i kjøleskap om nødvendig)

Frosting
Bland kremost, smør og vanilje med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til alt er blandet. Tilsett melis og miks på lav hastighet til blandet inn.

Montering
Legg ett kakelag på et kakebrett. Hvis kakene har avrundet topp kan du trimme dem forsiktig med en tagget kniv for å gjøre dem flate. Fordel avkjølt blåbærfyll på kakelaget. Legg det andre kakelaget på fyllet med den flate siden opp og press forsiktig ned for å sikre at den sitter. Frost toppen og sidene av kaken med frosting. Bruk blåbær og lag en stor stjerne på toppen av kaken. Fyll gjenværende plass på kaken med bringebær. Legg blåbær rundt kanten av kaken. Press dem lett inn i frosting for å sikre at de sitter. Om du ikke serverer kaken med en gang, kan den fryses til den er klar.
 

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.