Bringebærkaniner av marshmallows

Bringebærkaniner av marshmallows

  • 1 ss gelatin (pulver)
  • 250 g sukker
  • 80 ml vann
  • 1 ss glukosesirup
  • 1 stor eggehvite
  • 1/2 ts ekstrakt fra vaniljebønner
  • 125 g kurv Driscoll´s bringebær
  • 1 ss sukker
  • 1 ts sitronjuice
  • 1 1/2 ss vann
  • 75 g melis
  • 75 g cornflour
  • 75 g maisenna

35 min | 12 | ferier og arrangementer | barnevennlig

Raspberry
Bringebærkaniner av marshmallows
Raspberry

Se, så søte! Frisk bringebærsmak som skjærer gjennom den søte smaken av marshmallows er perfekt for påsken. Disse kaninene blir fort en gjenganger.

Anvisninger

Smør et tynt lag med fett i en 20 x 30 x 3.5 cm kakeform.

Glasurpulver

Sil melisen og maisennaen sammen i en middels stor bolle. Spre et jevnt lag med pulver over bunnen og sidene av formen. Sett til side gjenværende pulver.

Sirup
Legg bringebær, sukker og sitronjuice i en liten kasserolle. Kok på lav varme. La det småkoke i 3 minutter eller til sukkeret oppløses og bærene blir bløte. Hell deretter innholdet gjennom en fin sil. Sett til side 2 ss bringebærsirup i en liten skål. Hell gjenværende sirup i en vid, grunn skål. Tilsett vann og rør godt for å blande.

Marshmallow
Spre gelatin i et jevnt lag over den utvannede sirupen. Sett til side i 5 minutter for at det skal oppløses. I mellomtiden kan du helle sukker, vann og glukose i en solid, middels stor kasserolle. La den stå på lav varme mens du rører innimellom, helt til sukkerert oppløses. Øk varmen til  middels og la det koke jevnt. Kok i 4 minutter til sirupen når hardball-steget og måler 130 °C når den testes med et sukkertermometer. For å teste om sirupen har nådd hardball-steget uten sukkertermometer kan du legge litt sirup i kaldt vann. Når sirupen er klar, skal du kunne forme det til en fast ball med fingrene. Fjern sukkersirupen fra varmen og rør inn bringebær og gelatinblandingen. Sett det til side. Visp eggehvite med en elektrisk mikser til det danner seg stive topper. Fortsett å mikse på lav hastighet, samtidig som du gradvis heller den varme sukkersirupen ned langs siden av bollen og ned i eggehviten. Gjør dette sakte, så ikke den varme sirupen skvetter ut. Så fort all sirup er i bollen, øk hastigheten til middels/høy og miks i 10 minutter, eller til blandingen er tykk og blank. Tilsett vanilje og miks for å blande alt sammen. Miks inn den gjenværende bringebærsirupen for å lage et mønster av virvler. Hell blandingen over i formen. Bruk en stekespade med litt olje på. Spre ut til et jevnt lag. Spre overflaten med glasurpulver. Sett til side i romtemperatur i 2 timer (maks over natten), til den er fast, men fortsatt elastisk.

Kaniner 
Legg bakepapir på et stort stekebrett. Bruk en 10 x 5 cm kaninformet pepperkakeform som du har dyppet i glasurpulver til å lage kaninene. Dypp pepperkakeformer i glasurpulveret mellom hver kanin, slik at den ikke fester seg. Plasser dem fint på stekebrettet. Strø over litt ekstra glasurpulver og dekk sidene av kaninene, slik at de ikke setter seg fast. Lagre i en lufttett boks på et kjølig og tørt sted i opptil 1 uke.
 

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.