BRINGEBÆRMOUSSE KAKE Driscoll's

BRINGEBÆRMOUSSE KAKE

  • MØRDEIG
  • 125 g mel
  • 15 g mandelmel
  • 45 g melis
  • 60 g smør, kalde i terninger
  • 1/2 stort egg (25 g)
  • 30 g hvit sjokolade
  • HVIT SJOKOLADEKREM
  • 40 g fløte
  • 25 g hvit sjokolade
  • BRINGEBÆRGELE
  • 2,5 blader gelatin
  • 200 g Driscoll’s bringebær
  • 60 g sukker
  • Saften fra 1/2 sitron
  • BRINGEBÆRMOUSSE
  • 19x3,5 cm kakering
  • 2,5 blader gelatin
  • 200 g Driscoll’s bringebær
  • 80 g sukker
  • Saften fra 1/2 sitron
  • 1/2 ts vaniljepasta
  • 100 g gresk yoghurt 2 %
  • 200 g fløte
  • HVIT SJOKOLADEPYNT
  • 25 g hvit sjokolade
  • 1 g smaksnøytral olje

1,5 timer + kjøling | Kage til 8-10 personer | samfunnet | desserter

Raspberry
BRINGEBÆRMOUSSE KAKE Driscoll's
Raspberry

Mmmmm...

Anvisninger

OPPSKRIFT OPPRETT AV @juliemarieeats

MØRDEIG

Bland mel, mandelmel, melis og smør sammen til smøret er blandet helt sammen med de tørre ingrediensene.
Tilsett deretter egget, og bland sammen til deigen har samlet seg.
Overfør deigen til et stykke plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1–2 timer eller over natten.
Sett ovnen på 165 °C.
Dryss litt melis på et stykke bakepapir og på kakerullen. Rull ut deigen til den har en tykkelse på ca. 2 mm. Ha deigen i fryseren i 10 min.
Skjær deigen til den passer i kakeringen, og ha deigen i formen. 
Stek i 20–25 min og la den avkjøles. 
Etter steking tilsetter du den hvite sjokoladen på den varme kakebunnen og lar den smelte. Fordel deretter sjokoladen slik at hele kakebunnen er dekket. La kaken avkjøles helt.

HVIT SJOKOLADEKREM

Varm opp fløten til den begynner å koke lett. Hell den over den hvite sjokoladen og la stå i 1 min. Rør sammen, og ta så en stavmikser og bland den hvite sjokoladekremen til den er jevn. Legg et stykke plastfolie over den hvite sjokoladekremen slik at den berører overflaten, og la avkjøle til den er helt kald.

BRINGEBÆRGELE

Bløt gelatinen i kaldt vann.
Varm i mellomtiden opp bringebær, sukker og sitronsaft i en kjele. Når det begynner å boble, skrur du ned varmen og lar bringebærpureen småkoke under lokket i 10 min. Rør i kjelen en gang iblant. Fjern deretter lokket, og la bringebærpureen småkoke i ytterligere 10 min. 
Ta kjelen av varmen, vri gelatinen fri for vann, og rør den inn i bringebærpureen. La alt avkjøles til håndvarme før det helles over i kaken. La alt avkjøles til det har stivnet. 

BRINGEBÆRMOUSSE

Bløt gelatinen i kaldt vann.

Varm i mellomtiden opp bringebær, sukker og sitronsaft og vaniljepasta i en kjele. Når det begynner å boble, skrur du ned varmen og lar bringebærpureen småkoke under lokket i 8–10 min. Rør i kjelen en gang iblant.

Ta bringebærpureen av varmen, og sil den fra frøene over en skål. Vri gelatinen fri for vann, og rør den inn i bringebærpureen. La den avkjøles til den er håndvarm. 
Når bringebærpureen er avkjølt, rører du den forsiktig sammen med den greske yoghurten i tre omganger. Pisk deretter fløte til et lett skum, og bruk en deigskrape til å brette den piskede fløten forsiktig sammen med bringebærene i tre omganger. Hell bringebærmoussen i kaken når den er helt jevn og samlet. Sett kaken tilbake til avkjøling, og la den sette seg i 3-4 timer.

HVIT SJOKOLADEPYNT

Smelt den hvite sjokoladen og rør inn den smaksnøytrale oljen. Ha sjokoladen i et kremmerhus laget av bakepapir eller en liten sprøytepose. 

SAMLING

Klipp et lite hull i kremmerhuset med den hvite sjokoladen, og pynt med ønsket mønster. 

Pisk deretter den hvite sjokoladekremen til kremen er mellom middels til stivt pisket. Vær forsiktig så du ikke overpisker den slik at den ikke skiller seg. Overfør kremen til en liten sprøytepose med en liten rund tyll, eller klipp et lite hull foran på sprøyteposen på ca. 5 mm. Sprøyt små topper rundt kaken, og avslutt med å pynte med friske bringebær og skogsyre.

Nå er den klar til servering! 
 

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.