Briocheflette med bringebær

Briocheflette med bringebær

  • 115 g kremost, romtemperert
  • 1/2 ts sitronskall
  • 1 ss sukker
  • 340 g Driscoll´s bringebær, oppdelt
  • 50 g granulert sukker
  • 3/4 ts sitronjuice
  • 2 ss kremfløte
  • 100 g melis
  • 3 store egg, 2 lett vispede
  • 1 ss vann
  • 1/2 ts granulert gjær
  • 1 ts koshersalt
  • 2 Tablespoons Honey
  • 5 ss usaltet smør, smeltet
  • 80 ml lunkent vann
  • 190 g + 1 ss ubleket hvetemel

1,5 time + hevetid for deigen Steketid: 60 min | 8 | frokost

Raspberry
Briocheflette med bringebær
Raspberry

Denne bringebærfletten fra Zoe Francois passer perfekt til frokost, brunsj, som snacks etter skolen eller som en del av påskebrunsjen din. Når du har en boks med brioche i fryseren kan du sette sammen et fint måltid på superkort tid.

Anvisninger

Briochedeig
Miks sammen gjær, salt, egg, honning, smør og vann i en stor skål. Bruk en skje til å røre inn mel til det er ordentlig blandet inn.

Dekk over (ikke helt lufttett) og la den stå romtemperert i omtrent to timer. Sett deigen i kjøleskap og la den avkjøles helt før du bruker den. Minst 3 timer, men over natten er det beste.

Kremostfyll
Miks kremost, sitronskall og sukker i en liten skål til det er jevnt blandet. Sett det til side.

Raskt bringebærsyltetøy
Legg 1 1/2 pakke bringebær i en liten kasserolle (reserver ca. 20 bringebær). Tilsett sukker og sitronjuice. Bruk en gaffel til å presse lett på bringebærene slik at de slipper ut litt juice. Småkok på middels/lav varme i ca. 30 minutter imens du rører ofte. Syltetøyet vil sette seg til en skje når det er ferdig. La det avkjøles før du fyller briochefletten.

Briocheflette
Kjevle ut briochedeigen til et 25 x 30 cm rektangel på et bakepapir. Sørg for å bruke nok mel, slik at deigen ikke setter seg fast i papiret eller kjevlen. Spre kremostfyllet nedover midten av deigen, maks 4 cm i bredden. Topp kremostfyllet med bringebærsyltetøyet.

Skjær 1,5 cm striper på begge sider av fyllet ved hjelp av en pizzakutter eller liknende. Forsøk etter evne å få en jevn mengde deig på begge sider av fyllet. 

Løft lett på de to øverste stripene med deig, og twist dem før du krysser dem over fyllet. Ikke dra deigen slik at den blir veldig tynn, for da kan flettene fort ødelegges når den hever eller blir stekt. Fortsett samme rutine med løfting, twisting og krysning over fyllet til du er i bunnen av fletten. Om du finner en del av deigen som ikke har en «make» å krysses med, kan du bare twiste den og legge den over fyllet. Legg de løse endene under brødet når du er i bunnen, slik at de ikke løsner under steking.

Legg fletten og bakepapiret på et stekebrett. Dekk med løs plastikk og la den hvile i ca. 1 1/2 time.

Forvarm ovnen til 180°C

Eggvask
Slå sammen egg og vann i en liten skål rett før steking. Pensle alle sider av fletten forsiktig.

Stek brødet i ca. 30 minutter eller til gyllent brunt. La det avkjøles før du topper med glasur.

Bringebærglasur
Knus et bringebær med en gaffel i en liten skål. Tilsett krem og miks til det er blandet  Tilsett melis og miks til det er jevnt. Om den er for tykk til å drysse på kan du tilsette mer kremfløte. Den burde kunne renne av en skje i en tynn stråle.

Så fort briochefletten er avkjølt kan du spre halvparten av glasuren over.  Topp med gjenværende bringebær og spre resten av glasuren til slutt.

Tips og triks
Du kan gjøre fletting av briochen din lettere ved å legge den utkjevlede deigen i fryseren i 10-15 minutter før du skal jobbe med den.
 

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.