Denne enkle og friske bringebærostekaken er rik på smak og farge og er spesielt lekker om sommeren.
Anvisninger
Rør ut gelatinen i varmt vann i en liten bolle til den er helt smeltet. Sett til side. Pisk fløten med sukker til den er stiv. Sett til side. Bruk en miksmaster eller stavmikser og visp kremosten til den er helt glatt og jevn. Visp 15 ml Viking-melk inn i kremosten. Fordel ca. 1/4 av kremostblandingen jevnt over kakebunnen. Hold av 20–30 bringebær til å pynte toppen av kaken senere. For de resterende bringebærene: Plasser bærene på bunnen av kaken i et enkelt lag. Bærene bør ligge på siden, der spissene berører kronene i konsentriske sirkler. Tilsett gelatinblanding, sitronsaft, sitronskall og den resterende søte, Viking-melken i kremostblandingen. Visp til deigen er blandet. Bland pisket krem i kremostblandingen. Hell kremostblandingen over bringebærene i kakebunnen, slik at bringebærene dekkes fullstendig. Spre jevnt utover. Sett i kjøleskapet i 45–60 minutter eller til kaken er stiv. Pynt kaken med resten av bringebærene. Serves kald eller ved romtemperatur.
Kakebunn
Forvarm ovnen til 190 °C. Tilsett oppmalt kjeks i en middels stor bolle og rør inn smør helt til blandingen er jevn. Trykk blandingen fast i bunnen og på sidene i en kakeform på 24 cm. Stek i 10 minutter. Avkjøles.