Eton Mess med jordbær og basilikum

Eton Mess med jordbær og basilikum

  • 400 g Driscoll´s jordbær, hullede og oppskårne i fire.
  • 155 g + 2 ss sukker, delt
  • Juice og zest fra 1 sitron
  • 180 g kremfløte
  • 1 ts vaniljepasta eller vaniljeekstrakt
  • 10 g basilikum, kuttet i chiffonade*
  • 16 kjøpte mini-marengs, oppsmuldret
  • *Legg basilikumbladene oppå hverandre og rull dem til de ligger tett. Skjær dem deretter i lange, tynne striper ved å kutte horisontalt.

10 min + 30 min | 4 porsjoner | dessert | sommer

Strawberry
Eton Mess med jordbær og basilikum
Strawberry

Anvisninger

Forberedelsestid: 10 minutter + hvile og avkjøling

Legg jordbærene i en stor skål.
Tilsett 155 g sukker, samt juice og zest fra 1 sitron.
Rør om i jordbærblandingen for å dekke jordbærene.
La blandingen hvile i ca. 30 minutter eller til det har dannet seg sirup.
Hell 180 g kremfløte i en Mason jar i kvart størrelse.
Tilsett de gjenværende to ss sukker og 1 ts vanilje.
Steng krukken helt med lokk.
Rist krukken energisk i ca. 2 minutter, eller til kremen tykner og blir lett pisket.
Rør inn 10 g basilikum i jordbærblandingen.
Del kremblandingen mellom 4 glasskrukker på ca. 1/2 liter.
Del merenguesmulene mellom glasskrukkene.
Del bringebærblandingen mellom glasskrukkene.
Avkjøl i kjøleskap i 30 minutter før servering.

Leafs Strawberry
Leafs

Mer inspirasjon på sosiale medier!

Sommer frukt brød

Sommer frukt brød

Lilla bjørnebær smoothie

Lilla bjørnebær smoothie

Ingefær jordbær Mojita

Ingefær jordbær Mojita

Du finner oss her:

Coop Obs! Hypermariked
Coop Marked
Coop Extra
Coop Mega
Coop Prix

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.