Feststemte fruktmarengser

Feststemte fruktmarengser

  • 1 pakke jordbær fra Driscoll's (400 g)
  • 1 pakke bringebær fra Driscoll's (125 g)
  • 1 pakke bjørnebær fra Driscoll's (125 g)
  • 1 pakke blåbær fra Driscoll's (125 g)
  • 50 g melis
  • 40 g mandelflak
  • 4 eggehviter
  • 1 ts bakepulver
  • 130 g farin
  • 15 dråper mandelekstrakt
  • 2 ss farin
  • saft fra ½ sitron
  • 1,5 dl kremfløte
  • 20 dråper vaniljeekstrakt
  • frisk mynte

60 minutter | Porsjoner: 8 | vår | dessert | vanskelig

Strawberry
Blackberry recipes
Strawberry

Mmmmm

Anvisninger

  • Forvarm ovnen til 200 ˚C. Legg mandlene på en bakeplate og stek dem i ovnen til de er gyllenbrune.
  • La mandlene avkjøle helt.
  • Sett ovnen på 110 C˚.
  • Kjør mandlene og melis i en kjøkkenmaskin til mandlene er finmalte.
  • Bland eggehviter og bakepulver og pisk blandingen med en håndmikser på lav hastighet til den er hvit og luftig.
  • Tilsett mandelekstrakt og pisk på høy hastighet til blandingen er stiv.
  • Tilsett farin (1 ss om gangen) til eggehviteblandingen er blank og fast.
  • Vend mandlene forsiktig inn i blandingen.
  • Kle to bakeplater med bakepapir. Bruk to skjeer og plasser blandingen som 8 små topper på bakepapiret.
  • Bruk en stor skje og trykk ned toppene slik at de er cirka 7,5 cm brede.
  • Stekes i 2½ time. De skal være sprø med en blek stråfarge og enkelt kunne løftes av papiret.
  • Avkjøles på bakeplaten i 10 minutter, tas deretter forsiktig av bakepapiret.
  • Bland bær, sukker og sitronsaft i en bolle.
  • Dekk til bollen og sett den i kjøleskap i minst en time.
  • Pisk sammen fløte, melis og vaniljeekstrakt i en middels stor bolle.
  • Sett bollen i kjøleskap.
  • Legg marengsene på et fat og fyll med krem- og bærblandingen.
  • Pynt med litt mynte.

Himmelsk!

Leafs Strawberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.