Flak med blåbær og mørk

Flak med blåbær og mørk

  • 125g Driscoll´s Blåbær
  • 450g mørk sjokolade (>70% kakao), oppskåret
  • 85g skrelte mandler, ristede og avkjølt til romtemperatur
  • 65g soyanøtter

15 min | 18 porsjoner | frokost | andre kurs

Blueberry
Flak med blåbær og mørk sjokolade
Blueberry

Med denne oppskriften kan du enkelt lage flak med blåbær og sjokolade, som vil gi deg masse energi i løpet av dagen. Ristede mandler og soyanøtter gir crunch, mens saftige bær og deilig, mørk sjokolade gir god smak til hver eneste bit. Oppbevar flakene i kjøleskap.

Anvisninger

Legg bakepapir på et stekebrett med kanter. Tegn et 20x25cm rektangel på papiret med en blyant. Snu papiret rundt. Du skal kunne se rektangelet gjennom papiret.
Smelt sjokolade i mikrobølgeovn eller i et vannbad til den er jevn. Bruk en slikkepott i gummi til å spre sjokolade utover bakepapiret helt ut til kantene på rektangelet.
Dryss blåbær, ristede mandler og soyanøtter over sjokoladen. Bruk fingrene til å presse toppingen forsiktig ned i den smeltede sjokoladen. Dekk over med løs plastfolie og la det stå i kjøleskap i ca. 1 time.
Bruk en skarp kniv til å skjære ut firkantede flak. Skjær deretter hver av firkantene diagonalt, slik at de deles i to. Server umiddelbart.

Leafs Blueberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.