Med denne oppskriften kan du enkelt lage flak med blåbær og sjokolade, som vil gi deg masse energi i løpet av dagen. Ristede mandler og soyanøtter gir crunch, mens saftige bær og deilig, mørk sjokolade gir god smak til hver eneste bit. Oppbevar flakene i kjøleskap.
Anvisninger
Legg bakepapir på et stekebrett med kanter. Tegn et 20x25cm rektangel på papiret med en blyant. Snu papiret rundt. Du skal kunne se rektangelet gjennom papiret.
Smelt sjokolade i mikrobølgeovn eller i et vannbad til den er jevn. Bruk en slikkepott i gummi til å spre sjokolade utover bakepapiret helt ut til kantene på rektangelet.
Dryss blåbær, ristede mandler og soyanøtter over sjokoladen. Bruk fingrene til å presse toppingen forsiktig ned i den smeltede sjokoladen. Dekk over med løs plastfolie og la det stå i kjøleskap i ca. 1 time.
Bruk en skarp kniv til å skjære ut firkantede flak. Skjær deretter hver av firkantene diagonalt, slik at de deles i to. Server umiddelbart.