Enkle hjemmelagde fløteispinner med karamellisert jordbær

Fløteispinner med karamellisert jordbær

  • 1 ss. vann
  • 1 ts. maisenna
  • 2 ss usaltet smør
  • 1 pakke (450 g) Driscoll’s jordbær, renset og delt i biter på 0,5 cm
  • 0,6 dl brunt sukker
  • 0,6 dl honning
  • 1/4 ts salt
  • 1,8 dl helmelk
  • 1,2 dl gresk yoghurt, vanlig eller vanilje

20 min + 15 min | 8-10 | barnevennlig | desserter | andre kurs

Strawberry
Enkle hjemmelagde fløteispinner med karamellisert jordbær
Strawberry

Skapt Av: onesarcasticbaker

Du overvinner varmen med kremete hjemmelagde fløteispinner fulle av gresk yoghurt og biter av dypt smakfulle jordbær. Dette er godbiten alle kommer til å like!

Anvisninger

1.    HELL 1 spiseskje vann i en liten bolle.
2.    LEGG TIL 1 teskje maisenna.
3.    RØR til maisenna er fullstendig blandet med vann.
4.    SETT maisennablandingen til side.
5.    SMELT 2 spiseskjeer med smør i en mellomstor kjele.
6.    LEGG TIL 1 pakke med jordbær, delt i biter på 0,5 cm
7.    BLAND ingrediensene og PÅSE at jordbærene er jevnt dekket med smør.
8.    KOK i 2 minutter på middels varme.
9.    LEGG TIL 0,6 dl brunt sukker, 0,6 dl honning og 1/4 teskje salt.
10.    KOK utildekket og RØR til tider, helt til væsken er redusert og har tyknet. Dette tar 12–15 minutter.
11.    RØR maisennablandingen igjen, og LEGG TIL i jordbærblandingen.
12.    BRING blandingen til kokepunktet. KOK til den har tyknet, ca. 2 minutter.
13.    LA jordbærblandingen avkjøle seg fullstendig.
14.    HELL 1,8 dl helmelk i et stort målebeger med helletut.
15.    LEGG TIL 1,2 dl gresk yoghurt, vanlig eller vanilje.
16.    RØR for å samle ingrediensene.
17.    LEGG TIL jordbærblandingen og RØR til blandingen er jevnt rosa.
18.    FORDEL blandingen jevnt i 8–10 ispinneformer.
19.    FRYS i minst 6 timer eller over natten.
20.    SERVER med en gang eller lagre dem i fryseren til de skal brukes.
 

Leafs Strawberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.