Jordbær-shortcake

Jordbær-shortcake

  • 55g sukker
  • 450g Driscoll's jordbær, renset og delt i fire
  • 480ml kremfløte
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 10 ss kaldt, usaltet smør i små terninger, og litt ekstra til å smøre formene med
  • 450g hvetemel
  • 170g sukker
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1/4 ts salt
  • 400ml kremfløte

55 min | Porsjoner: 8 | vår | dessert

Strawberry Strawberry

Anvisninger

Shortcakes

Forvarm ovnen til 190 °C.
Smør innsiden av 3 runde kakeformer (20 cm i diameter) med smør.
Bland mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en foodprosessor (eller stor bolle). Tilsett smør og pulser til blandingen er grovkornet, eller bruk en deigblander.
Tøm deigen ut på en overflate som er dekket med et tynt lag mel. Samle deigen i en stor ball og kna den varsomt til den er jevn. Rundt 5 runder er tilstrekkelig.
Del deigen i tre like store deler, som du fordeler i de innsmurte kakeformene. Spre deigen ut til kantene, og gjør overflaten så jevn som mulig.
Stek i rundt 25 minutter, eller til de er gyllenbrune.
Avkjøl i 5 minutter. Fjern så formene og legg dem på en rist for fullstendig nedkjøling.

Fyll og oppbygging

Pisk kremfløte og vaniljeekstrakt med en stavmikser til det får en luftig konsistens. Tilsett sukker mens du pisker videre, helt til kremen stivner.
Legg en kakebunn på et serveringsfat. Fordel om lag en tredjedel av jordbærene, og om lag en tredjedel av kremen oppå jordbærene. Legg et nytt kakelag oppå kremen, og fordel en ny tredjedel av jordbærene og deretter en tredjedel av kremen. Legg det siste kakelaget på toppen.
Fordel resten av kremen på toppen av kaken, men ikke helt ut til kantene. Topp kaken med resten av jordbærene, i en haug.
Server med en gang.

Leafs Strawberry
Leafs

Mer inspirasjon på sosiale medier!

Kake med volanger

Kake med volanger

Lilla bjørnebær smoothie

Lilla bjørnebær smoothie

Ingefær jordbær Mojita

Ingefær jordbær Mojita

Du finner oss her:

Coop Obs! Hypermariked
Coop Marked
Coop Extra
Coop Mega
Coop Prix

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.