Jordbærkake med pisket krem av appelsin

Jordbærkake med pisket krem av appelsin

  • Kake
  • 320 g hvetemel
  • 100 g + 2 ts granulert sukker (brukes i to deler)
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ss natron
  • 1/4 ss malt kanel
  • 1/4 ss salt
  • 8 ss kaldt usaltet smør, kuttet i små biter
  • 200 ml + 2 ss buttermilk (kjernemelk på norsk)
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 1 stor eggeplomme
  • Fyll
  • 800 gram Driscoll's Jordbær
  • 3 ts granulert sukker (brukes i to deler)
  • 350 g kremfløte
  • 65 g kjølt melis
  • 2 ts revet appelsinskall
  • Ferske appelsinskallstriper til garnityr (valgfrtt)

20 + 14 minutter | 8 porsjoner | dessert

Strawberry
Jordbærkake med pisket krem av appelsin
Strawberry

Anvisninger

Kake
Forvarm ovnen til 220 C. Sett opp et stekebrett  med pergamentpapir. Miks mel, 100 gram granulert sukker, bakepulver, natron, kanel og salt i en middels bolle. Skjær opp smør og tilsett i melblanding med en konditorblender eller 2 kniver til blandingen ligner grove smuler. Sett melblandingen til side. Visp 200 ml kjernemelk, eggeplomme og vaniljeekstrakt i en middels skål. Rør kjernemelkblandingen i melblandingen helt til den er fuktet. Hell deigen over på en lett melet overflate. Kna deigen forsiktig 4 til 5 ganger med mel på hendene. Form deigen til en plate, ca 2 cm tykk. Klipp deigen i 8 kaker ved hjelp av en 3-tommers form. Samle klumper sammen etter behov. Overfør småkakene til stekebrettet. Pensle gjenværende kjernemelk på toppen av kakene. Stryk resterende sukker på toppen av shortcakes. Stek i  12 til 14 minutter eller til lett gylden. Kjøl kjeks på en rist i 10 minutter. Del kaker i horisontal retning ved hjelp av en taggete kniv. Fyll -  gjør klar 15 uthulte jordbær i terningform. Dekk jordbær med 2 ts sukker. Legg til side de hakkede bærene. Miks kremfløte, melis og appelsinskall med en elektrisk mikser på fullt, helt til stive topper begynner å dannes. Kjøl pisket krem ​​til den er klar til bruk. Plasser kakebunnen på åtte serveringsplater. Dekk hver kake med 2 ss pisket krem. Hul ut og kutt 20 jordbær i lengderetningen. Ordne 5 jordbærhalvdeler på toppen av den piskede kremen. Fordel terninger med jordbær på toppen av jordbærhalvdeler ved hjelp av en skje. Spre ytterligere 2 ss av pisket krem ​​over desserten. Plasser kaketopper på hver dessert. Legg til 1 ekstra spiseskje med pisket krem ​​på hver dessert. Hul ut 8 jordbær. Skjær jordbærene i lengderetningen i ¼ tommers skiver. Ordne 2 til 3 jordbærskiver på toppen av hver dessert. Garnér med appelsinskallstriper hvis du bruker det. Ordne 5 jordbærhalvdeler på hver tallerken rundt kantene på kaken. Serveres eller kjøles til klar til servering.

Leafs Strawberry
Leafs

Mer inspirasjon på sosiale medier!

Sterk start på uken

Sterk start på uken

Kake med volanger

Kake med volanger

Ingefær jordbær Mojita

Ingefær jordbær Mojita

Du finner oss her:

Coop Obs! Hypermariked
Coop Marked
Coop Extra
Coop Mega
Coop Prix

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.