Jordbærkyllinger og jordbærkaniner – trukket i sjokolade

Jordbærkyllinger og jordbærkaniner – trukket i sjokolade

  • 500 gram Driscoll’s Jordbær
  • 300 gram hvit sjokolade (flak, biter eller opphakket plate)
  • 1 pakke dekorative papirsugerør
  • 1 pakke rørepinner eller spyd av tre
  • Skivede mandler
  • Konditorfarge til gele (rød og gul)
  • Øyeepler av godteri
  • Glasur eller kakedekorasjon (trengs hvit, gul, rosa og oransje)
  • Revet kokosnøtt

15 minutter | Porsjoner: 10 | påske

Strawberry
Jordbærkyllinger og jordbærkaniner – trukket i sjokolade
Strawberry

Anvisninger

Hvordan forberede jordbærene

Rens og tørk jordbærene. Om det er større jordbær i kurven din, bruk dem. Større jordbær pleier å virke best for dypping. Sørg for å tørke dem godt med en myk klut eller med et papirhåndkle. Du skal ikke ha vann på bærene når du dypper dem i sjokolade. For best resultat bør bærene være romtempererte før dypping, slik at sjokoladen setter seg til bæret.

Smelting av sjokolade

Smelting av sjokolade er en delikat, men enkel oppgave som krever konstant oppmerksomhet. Sjokolade brenner seg lett, så det er viktig å smelte den på lav temperatur, være tålmodig og følge de riktige stegene. Da vil du få en bolle med jevn, smeltet sjokolade, klare for dypping. 
Det finnes to metoder for å smelte sjokolade: på plate eller i mikrobølgeovn. Du velger metode basert på dine preferanser og hva du er komfortabel med, men du vil ende med samme resultat.

På kokeplate

For å smelte sjokolade på kokeplate må du plassere den hvite sjokoladen i en dobbeltkoker over kokende vann (vannbad). Om du ikke eier en dobbeltkoker, kan du plassere en glass- eller metallskål med sjokoladen i over en kasserolle med lett kokende vann. Dampen fra det varme vannet vil sakte smelte sjokoladen mens du rører konstant for at sjokoladen skal smelte jevnt. Ikke la noe vann fra kasserollen komme nær sjokoladen, da vannet vil gjøre at sjokoladen klumper seg sammen og dermed ikke smelter skikkelig.

Mikrobølgeovn

Plasser den hvite sjokoladen i en glassbolle og varm den i mikrobølgeovnen på medium (50%) styrke i intervaller på 30 sekunder. Rør mellom hver gang, helt til sjokoladen er smeltet og jevn. Det vil være ulikt hvor lang tid dette vil da, avhengig av hvor mye sjokolade du smelter. Det burde allikevel ikke ta mer enn et par minutter.

Dypping og dekorering

Sett frem et bakebrett med vokspapir, bakepapir og aluminiumsfolie. Del sjokoladen i to og hell over i to små skåler. Tilsett 8 dråper gul konditorfarge til gele til en av skålene og bland helt til fargen og sjokoladen er fullstendig blandet. Legg til mer gul konditorfarge om du vil ha en mer markert gulfarge på kyllingene.

Hvordan lake kyllingene

Hold jordbæret ved de grønne bladene (calyx) og dypp det i gulfarget sjokolade. Dypp bæret til det er dekket. Vi anbefaler å dekke rundt ¾ av bæret, slik at litt av jordbæret synes. Rist forsiktig av overflødig sjokolade. Sett et sugerør i tuppen av jordbæret og plasser bæret (med calyx-enden ned) på bakebrettet for å tørke. Når sjokoladen nærmer seg ferdig størknet kan du legge til øyeeplene, nebb og fjærdekorasjoner ved hjelp av glasur eller icing for kakedekorasjon. Om du har trøbbel med å få festet øyeeplene kan du varme opp litt sjokolade og bruke en tannpirker til å feste litt varm sjokolade til øyeeple, slik at det kan fungere som lim. 

Hvordan lage kaniner 

Hold jordbæret ved de grønne bladene (Calyx) og dypp tuppen av jordbæret i den hvite sjokoladen. Vi anbefaler å dekke rundt ¾ av bæret, slik at litt av jordbæret synes. Etter det første sjokoladebelegget, bruk rørepinnen av tre til å skape en spalt på hver side av jordbæret for mandelørene. Sett forsiktig 2 stk. mandler inn i spaltene. Trykk ned til de sitter ordentlig inn. Dyp deretter jordbæret i sjokoladen igjen, til både jordbær og mandler er dekkede. Rist forsiktig av overflødig sjokolade. Sett inn sugerør i spissen av jordbæret og legg den øvre delen (calyx) ned på et tilberedt bakebrett. På denne måten vil sjokoladen sette seg. Når sjokoladen nesten har smeltet, kan du legge til øyeepler av godteri, nese, værhår og rosa ører ved hjelp av den fargede kakeglasuren. Hvis du har problemer med å sette på øyeeplene, kan du varme opp sjokoladen og bruke en tannpirker til å feste litt varm sjokolade på øyeeplene, slik at den kan fungere som lim. Rett etter, legg kokosnøttflak på baksiden av jordbæret for å danne kaninhalen. Hvis sjokoladen din blir for tykk, må du kanskje fortsette oppvarmingen i mikrobølgeovn eller i vannbadet. Hvis du velger mikrobølgeovn, varm den i maks 15 sekunders intervaller for å unngå å brenne sjokoladen. Rør sjokoladen mellom hvert intervall. 
Etter å ha fullført dyppings- og dekorasjonsprosessen, plasser stekebrettet med sjokoladebelagte bær i kjøleskapet for å stivne i ca. 15 til 30 minutter. Hvis du forlater bærene i kjøleskapet lenger enn 1 time, kan det oppstå kondens. Sjokoladedekte bær blir best om de serveres dagen de er laget. Sjokoladen bil holde i ca. 2 timer ved romtemperatur, avhengig av temperaturen der de blir servert. Hvis du trenger å lagre over natten, gjør det i kjøleskapet og la bærene stå ute i romtemperatur ca. 30 minutter før servering.
 

 

Leafs Strawberry
Leafs

Mer inspirasjon på sosiale medier!

Sterk start på uken

Sterk start på uken

Kake med volanger

Kake med volanger

Ingefær jordbær Mojita

Ingefær jordbær Mojita

Du finner oss her:

Coop Obs! Hypermariked
Coop Marked
Coop Extra
Coop Mega
Coop Prix

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.