Jordbærostekake

Jordbærostekake

  • 100 g allsidig mel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g granulert sukker
  • 70 g plain gresk yoghurt (kan være lett yoghurt)
  • 3/4 ts ren vaniljeekstrakt
  • 60 ml olje uten smak, slik som solsikke eller raps
  • klype fint havsalt
  • 1 stort egg
  • 1 stor eggeplomme
  • 800 g hullede Driscoll's jordbær
  • 115 g grovhakket, premium kvalitet hvit sjokolade
  • 1 ss gelatinpulver uten smak
  • 60 ml kaldt vann
  • 180 g veldig kald kremfløte
  • 2 ss melis
  • 245 g plain gresk yoghurt (kan være lett yoghurt), ved romtemperatur
  • 2 ss crème de cassis, Chambord eller Kirsch (valgfritt)
  • 800 g Driscoll's jordbær
  • rød rispgele og vann, til glasur (valgfritt)

. | . | dessert | sommer | frühjahr

Strawberry
Cheesecake
Strawberry

Anvisningar

Kake

Plasser et brett i midten av ovnen og forhåndsoppvarm ovnen til 180 °C. Smør en 22 cm springform godt med smør.
Pisk sammen melet, bakepulveret og saltet.
Pisk sammen sukkeret og yoghurten helt til blandingen blir glatt i en stor bolle. Mens du pisker energisk tilsetter du egget og eggeplommen; pisk inn vaniljeekstrakten. Bytt til en fleksibel slikkespade og hell melblandingen over i røren. Når de tørre ingrediensene har blitt arbeidet helt inn, må du gradvis helle i oljen. Hell røren i springformen og vipp og roter på formen slik at røren dekker bunnen i formen jevnt.
Steik kaken i 25 minutter. En testpinne stukket inn i midten av kaken kommer ut ren.

Jordbærmousse

Ved å bruke en blender (vanlig eller stavmikser) eller en kjøkkenmaskin, må du mose 500 g med jordbær; du bør ha 150 g pure. Kutt resten av bærene i små kuber og legg til side til senere.

Plasser sjokoladen i en stor varmebestandig bolle over (som ikke berører) en kasserolle med lett kokende vann. Varm opp sjokoladen til den akkurat smelter - hold deg i nærheten, fordi hvit sjokolade holder på formen sin selv om den har smeltet, så vær forsiktig at du ikke brenner den. Når sjokoladen har smeltet, skrur du av varmen, men la bollen stå over det varme vannet.

I mellomtiden legger du gelatinen i en liten bolle som kan brukes i mikrobølgeovn og heller i det kalde vannet. La hvile i 5 minutter, eller helt til vannet er trukket inn og gelatinen har utvidet seg, og varm deretter opp gelatinen i en mikrobølgeovn i 20 sekunder, helt til den er fullstendig flytende.

Ved å bruke en visp, rører du i sjokoladen helt til den blir glatt. Tilsett den oppløste gelatinen og pisk deretter for å arbeide den inn. Hold bollen over vannet, hell i bærpureen og pisk for å blande. Sett bollen på benken.

Pisk kremfløten helt til den får myke topper. Tilsett melisen gradvis og fortsett å røre helt til kremen får middels harde topper; hold kremen i nærheten.

Arbeid raskt (slik at de kaldere ingrediensene ikke får gelatinen til å tykne), pisk yoghurten til sjokolade-jordbærblandingen i tre omganger. Ikke vær redd for å piske for hardt. Rør inn likøren hvis du bruker den.

Bytt til en fleksibel slikkespade og hell forsiktig i den piskede kremen. Når kremen er nesten fullstendig arbeidet inn i blandingen, tilsetter du de oppskårede jordbærene og gjør blandingen ferdig.

Hell moussen over kaken i springformen og rist litt på formen slik at moussen siver ned i rommet mellom kaken og formen: glatt over toppen.

La kaken kjøle i minst 6 timer eller så lenge som 2 dager. Dekk kaken med plastikkfilm etter 1 time i kjøleskapet, mens du passer på at filmen ikke kommer borti moussen.

Pynt

Det er litt vanskelig å si akkurat hvor mange bær du kommer til å trenge, så start med 15 og skjær opp flere hvis du trenger det. Hull ut bærene, sett dem i stående posisjon og, ved å bruke en kniv med tynt blad, skjærer du dem i skiver.

Ved å arbeide fra utsiden av kaken og innover, lager du sentriske sirkler med lett overlappende bær, mens du lar spissene på bærene peke utover og den flate delen peke innover. Velg de høyeste skivene med bær til den første sirkelen og legg dem, mens de overlapper lett, flatt mot moussen. Pynten er finest hvis hver påfølgende sirkel lages av kortere og kortere skiver av bær.

For en ekstra liten festpynting, kan du glasere bærene lett. Plasser omtrent 50 g gele og en skvett vann i en bolle som kan brukes i mikrobølgeovn, dekk til og varm opp til gelen har smeltet, etter rundt 30 sekunder. Hvis du har en konditorbørste, bruker du den til å plassere litt gele på bærene - vær forsiktig. Eventuelt kan du strø litt gele på bærene med tuppen av en liten skje.

Fordi kaken har stått ute av kjøleskapet en stund, må du sette den inn i kjøleskapet igjen i ytterligere 30 minutter før servering.

Leafs Strawberry
Leafs

Mer inspirasjon på sosiale medier!

Sommer frukt brød

Sommer frukt brød

Lilla bjørnebær smoothie

Lilla bjørnebær smoothie

Ingefær jordbær Mojita

Ingefær jordbær Mojita

Du finner oss her:

Coop Obs! Hypermariked
Coop Marked
Coop Extra
Coop Mega
Coop Prix

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.