Kyllingsliders med bjørnebær, jalapeno og barbecue

Kyllingsliders med bjørnebær, jalapeno og barbecue

  • 340g Driscoll´s bjørnebær
  • 30g sukker
  • 3 ss fersk sitronjuice
  • 4 ss ketsjup
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 2 ss melasse
  • 2 ss Dijonsennep
  • 1 ss konsentrert kyllingbuljong
  • 1 ss Worcestersaus
  • 1/4 ts chilipulver
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1kg beinfrie og skinnfrie kyllingbryst
  • 3 medium jalapenos, skåret i tynne skiver
  • 1 stor gul løk, skåret i tynne skiver
  • 4 hvitløksfedd, hakket
  • 1 ss + 2 ts maisenna
  • 1 ss vann fra springen
  • Montereay Jack-ost (valgfritt)
  • Stekt bacon (valgfritt)

35 minutter | 8-12 porsjoner | barbecue | picnic | birthday party | dinner | lunch

Blackberry
Pulled chicken med bjørnebær Oppskrift på pulled chicken med en tvist Oppskrift på fruktig pulled chicken
Blackberry

Anvisninger

Oppskrift laget av @Asimplepantry 

RESERVER et par bjørnebær til garnityr.
BLAND sammen bjørnebøær, sukker og sitronjuice i en middels kasserolle.
KOK bjørnebærblandingen på middels varme i 5-10 minutter eller til bærene begynner å gi fra seg juice.
LA bjørnebærblandingen avkjøles.
BLAND bjørnebærblandingen i en kraftfull blender eller kjøkkenmaskin i 3-4 minutter til den er jevn.
TILSETT ketchup, eddik, melasse, sennep, buljong, Worcestersaus, salt, pepper og chilipulver.
MIKS bjørnebærblandingen igjen, slik at alt blandes.
SETT bjørnebær- og barbecuesausen tilside.
Legg kyllingen i bunnen av en 6-kvarts Instant Pot (trykkoker)
HELL en tredjedel av bjørenbær- og barbecuesausen over kyllingen.
RESERVER et par jalapenobiter til garnityr.
STRØ løkskiver, hvitløk og gjenværende jalapenoskiver over kyllingblandingen.
KOK kyllingen i trykkokeren på høyt trykk i 15 minutter mens du FORTSETTER med oppskriften.
RØR SAMMEN maisenna og vann.
TILSETT maisennablandingen i gjenværende barbecuesaus.
OVERFØR barbecuesausen tilbake til kasserollen.
VARM barbecuesausen på middels/høy varme til sausen begynner å tykne. Rør innimellom.
BRUK "quick release" for å ta ut trykket av trykkokeren.
Bruk et steketermometer for å sjekke den indre tempreaturen til kyllingen. Den skal være 70-75°C.
BRUK to gafler til å rive kyllingkjøttet.
TILSETT barbecuesaus
SKJÆR de reserverte bjørnebærene i skiver og tilsett dem til kyllingen.
TILSETT de reserverte jalapenoskivene til kyllingen.
RØR forsiktig for å kombinere alt.
LEGG kyllingen på sliderbrød.
LEGG TIL topping som bacon eller Monterey Jack-ost.
SERVER umiddelbart

Leafs Blackberry
Leafs

Mer inspirasjon på sosiale medier!

Sterk start på uken

Sterk start på uken

Lilla bjørnebær smoothie

Lilla bjørnebær smoothie

Frukt pizza

Frukt pizza

Du finner oss her:

Coop Obs! Hypermariked
Coop Marked
Coop Extra
Coop Mega
Coop Prix

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.