Madeleiner med bringebær og bringebærglasur

Madeleiner med bringebær

  • 100 g smør + ekstra for smøring
  • 2 egg
  • 50 g finkornet sukker
  • 50 g flytende honning
  • ½ vaniljestang
  • 100 g mel
  • 25 g mandelmel
  • 1 ts bakepulver
  • 125g Driscoll’s bringebær
  • 150 g melis

30 min. + 1 time | 16 mellomstore kaker | desserter | andre kurs

Raspberry
Raspberry

Gjør et dypdykk i fransk kultur – ta en runde på kjøkkenet for å lage nydelige franske madeleiner kombinert med de mest smakfulle bringebærene. Du kan allerede lukte dem, ikke sant? Det er ikke vanskelig å lage dem med denne oppskriften. Vi garanterer at du kommer til å like dem! Overrask familien din eller dine kjære! Eller bare ha dem for deg selv …

Anvisninger

1 smelt smøret i en kasserolle, men ikke la det bli for varmt. Bruk kjøkkenmaskinen til å vispe sammen eggene med sukker og honning i omtrent 5 minutter, til blandingen er lett gul og luftig. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med kniveggen. Bland frøene inn i røren. Sikt mel, mandelmel og bakepulver over røren. Bruk en slikkepott til i blande det inn mens du beholder så mye luft som mulig. Bland inn smeltet smør ved bruk av slikkepotten. Dekk med plastfolie og la hvile i kjøleskap i minst 1 time. Smør madeleine-formen(e) med smør og legg dem også i kjøleskapet.
2 Forvarm ovnen til 200 °C. Smør madeleine-formen(e) med smør. Fyll 2/3 av hver form med røre. Bruk en sprøytepose om du ønsker dette. Legg så et bringebær på toppen. Bak madeleinene midt i ovnen i omtrent 8–10 minutter, til de er ferdige og gyllenbrune. Ta dem ut av formene så fort som mulig, og la dem kjøle seg ned på en rist.
3 Finmos 3 bringebær or rør inn melis. Legg til 1 teskje med varmt vann (eller litt mer) og rør til en glatt og tykk glasur. Strø glasur i sikksakk over madelenene ved bruk av en teskje.

Tips Har du ikke en madeleine-form? Du kan også bruke en muffins-form. Sjekk ovnen etter 10 minutter – de kan trenge et par minutter ekstra

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.