Gjør et dypdykk i fransk kultur – ta en runde på kjøkkenet for å lage nydelige franske madeleiner kombinert med de mest smakfulle bringebærene. Du kan allerede lukte dem, ikke sant? Det er ikke vanskelig å lage dem med denne oppskriften. Vi garanterer at du kommer til å like dem! Overrask familien din eller dine kjære! Eller bare ha dem for deg selv …
Anvisninger
1 smelt smøret i en kasserolle, men ikke la det bli for varmt. Bruk kjøkkenmaskinen til å vispe sammen eggene med sukker og honning i omtrent 5 minutter, til blandingen er lett gul og luftig. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med kniveggen. Bland frøene inn i røren. Sikt mel, mandelmel og bakepulver over røren. Bruk en slikkepott til i blande det inn mens du beholder så mye luft som mulig. Bland inn smeltet smør ved bruk av slikkepotten. Dekk med plastfolie og la hvile i kjøleskap i minst 1 time. Smør madeleine-formen(e) med smør og legg dem også i kjøleskapet.
2 Forvarm ovnen til 200 °C. Smør madeleine-formen(e) med smør. Fyll 2/3 av hver form med røre. Bruk en sprøytepose om du ønsker dette. Legg så et bringebær på toppen. Bak madeleinene midt i ovnen i omtrent 8–10 minutter, til de er ferdige og gyllenbrune. Ta dem ut av formene så fort som mulig, og la dem kjøle seg ned på en rist.
3 Finmos 3 bringebær or rør inn melis. Legg til 1 teskje med varmt vann (eller litt mer) og rør til en glatt og tykk glasur. Strø glasur i sikksakk over madelenene ved bruk av en teskje.
Tips Har du ikke en madeleine-form? Du kan også bruke en muffins-form. Sjekk ovnen etter 10 minutter – de kan trenge et par minutter ekstra