Oppskrift på mini bundt-kake med olivenolje

Mini bringebær bundt-kake

  • 170g + 2 ss hvetemel, delt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 160ml ekstra jomfruolivenolje (ekstra jomfru vil ha sterkere smak)
  • 1 1/2 ss revet appelsinskall
  • 2 ts appelsinjuice
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 200g granulert sukker
  • 1 ss melis
  • 340g Driscoll´s bringebær
  • 2 store egg

40 min | 12 porsjoner | desserter | ferier og arrangementer

Raspberry
Juledessert med friske hindbær
Raspberry

Disse mini bundt-kakene er perfekte som en liten, søt overraskelse. Olivenoljen gir en smakfull og myk kake som komplementerer de friske bærene. Pakk dem inn som gave eller server dem som en dessertbuffet.

Anvisninger

FORVARM ovnen til 175°C.
SMØR OG MEL INN seks bundt-kakeformer og SLÅ forsiktig ut overflødig mel.
LEGG 170g mel i en middels stor skål.
TILSETT 1/2 ts bakepulver og 1/4 ts salt.
BLAND sammen for å kombinere ingrediensene.
SETT melblandingen tilside.
HELL olivenolje i en middels stor skål.
TILSETT 1 1/2 ts appelsinskall, 2 ss appelsinjuice og 1/2 ts vaniljeekstrakt.
BLAND sammen ingrediensene.
KNUS 2 egg i bollen til en elektrisk mikser.
TILSETT 200g granulert sukker.
VISP på middels til høy hastighet til alt er blandet sammen, ca. 2 minutter.
REDUSER hastighet til middels og tilsett oljeblandingen sakte til den er mikset inn.
ReDUSER hastighet til lav.
TILSETT melblandingen og fortsett å MIKSE til den er blandet inn. IKKE miks for mye.
FYLL kakeformene til bundt-kaken halvveis med røre.
LEGG 170g bringebær i en medium stor bolle.
TILSETT 2 ss mel.
HELL bringebærbladningen forsiktig i til bærene er jevnt dekket med mel.
LEGG 4-6 bringebær forsiktig i hver av formene.
DEL gjenværende røre jevnt mellom kakeformene for å dekke bringebærene.
STEK i 17-20 minutter eller til en tannpirker kommer ren opp av kakene.
AVKJØL kakene i formene sine på en rist i 5 minutter.
SNU kakene på en rist for at de skal AVKJØLES helt.
DRYSS kakene med resten av melisen.
BRUK resten av bringebærene som garnityr på kakene.
Mini bundt-kaker med olivenolje og friske bringebær bør serveres umiddelbart.
 

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.