Disse mini bundt-kakene er perfekte som en liten, søt overraskelse. Olivenoljen gir en smakfull og myk kake som komplementerer de friske bærene. Pakk dem inn som gave eller server dem som en dessertbuffet.
Anvisninger
FORVARM ovnen til 175°C.
SMØR OG MEL INN seks bundt-kakeformer og SLÅ forsiktig ut overflødig mel.
LEGG 170g mel i en middels stor skål.
TILSETT 1/2 ts bakepulver og 1/4 ts salt.
BLAND sammen for å kombinere ingrediensene.
SETT melblandingen tilside.
HELL olivenolje i en middels stor skål.
TILSETT 1 1/2 ts appelsinskall, 2 ss appelsinjuice og 1/2 ts vaniljeekstrakt.
BLAND sammen ingrediensene.
KNUS 2 egg i bollen til en elektrisk mikser.
TILSETT 200g granulert sukker.
VISP på middels til høy hastighet til alt er blandet sammen, ca. 2 minutter.
REDUSER hastighet til middels og tilsett oljeblandingen sakte til den er mikset inn.
ReDUSER hastighet til lav.
TILSETT melblandingen og fortsett å MIKSE til den er blandet inn. IKKE miks for mye.
FYLL kakeformene til bundt-kaken halvveis med røre.
LEGG 170g bringebær i en medium stor bolle.
TILSETT 2 ss mel.
HELL bringebærbladningen forsiktig i til bærene er jevnt dekket med mel.
LEGG 4-6 bringebær forsiktig i hver av formene.
DEL gjenværende røre jevnt mellom kakeformene for å dekke bringebærene.
STEK i 17-20 minutter eller til en tannpirker kommer ren opp av kakene.
AVKJØL kakene i formene sine på en rist i 5 minutter.
SNU kakene på en rist for at de skal AVKJØLES helt.
DRYSS kakene med resten av melisen.
BRUK resten av bringebærene som garnityr på kakene.
Mini bundt-kaker med olivenolje og friske bringebær bør serveres umiddelbart.