Miniostekaker med eggetoddi og pepperkake

Miniostekaker med eggetoddi og pepperkake

  • 2,1 dl malte pepperkaker (omtrent 14 kaker)
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet Fyll
  • 2 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 1/4 ts salt
  • 1 og 1/2 pakker (225 gram pr. pakke) kremost, ved romtemperatur
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 1 spiseskje vanlige hvetemel
  • 1 dl eggetoddi
  • 2 store egg
  • 36 bringebær (omtrent 2,8 dl)

2 | 10-12 | desserter

Raspberry
Raspberry

Fant smaken av en deilig, kremet eggetoddi i disse deilige miniostekakene med en bunn av pepperkake og friske bringebær. Invester i en plate for miniostekake (med avtakbare bunner) for en pen presentasjon, eller bak i muffinspapir på et vanlig muffinsbrett.

Anvisninger

1. Forvarm ovnen til 160 °C.

2. Smør olje på innsiden av miniostekakebrettet. Klargjør muffinspapirene om du bruker muffinsbrett.

3. Finmal kjeksene med en kjøkkenmaskin. Bland kjeks og smør i en liten bolle. Press 1 spiseskje med kakemiks inn i hver kopp på brettet (eller hver muffinsform) og trykk godt ned.

4. Bland kremost, sukker og mel i en elektrisk mikser på lav hastighet til det er blandet. Skrap ned fra veggen til bollen. Legg til eggetoddi, vaniljeekstrakt, muskatnøtt og salt og bland godt. Legg til egg, 1 om gangen, i lav hastighet til det er blandet inn.

5. Del blandingen opp i koppene på brettet. Bak i 15 til 18 minutter (se merknad) eller til kantene har satt seg og midten rister noe (ostekaker vil heve seg noe over brettet). La kakene avkjøle seg helt. Sett i kjøleskap i minst 4 timer eller til de er nedkjølt tvers i gjennom.

6. For å servere tar du ostekakene forsiktig ut av brettet og topper med tre bringebær.

7. Merk
Bak i 18 til 20 minutter dersom du bruker muffinsbrett og muffinspapir.

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.