Minipai med bringebær

Minipai med bringebær

  • 325g mel
  • 2 ss. + 150g Sukker
  • 1 Tsk. fint havsalt
  • 20 ss smør kuttet i små stykker, frosset
  • 3 ss vodka, iskald
  • 3 ss kaldt vann (øk til 6 ss hvis ikke bruk av vodka)
  • 700g Driscoll’s bringebær
  • 6 ss pluss 2 ts maisstivelse
  • 1 1/2 ts vanilje ekstrakt
  • Skall fra 1 sitron

50 min | 12 porsjoner | desserter

Raspberry Raspberry

Driscoll's små bringebærpaier er søte og smaker godt! Det som gjør denne bringebærdesserten så spesiell er at den er lett å lage, lett å ta med og kan spises til enhver anledning! Finn ut hvordan vi lager minipai med bringebær

Anvisninger

Bunn
Bland 130g mel, sukker og salt i skålen til matprosessoren. La den gå noen ganger for å blande.
Dryss frosne smørbiter jevnt over melblandingen. Kast litt med fingrene for å blande stykker i melblandingen.Miks helt til det ikke er tørt mel synlig, og deigen begynner å samle ujevne klumper (ca. 20-25 korte pulseringer).
Bruk en gummispatel til å omfordele deigen jevnt rundt prosessorbladet. Legg så til gjenværende 195g mel og mix til deigen er litt brutt opp (ca. 6 korte pulseringer). Flytt så deigen til en stor bolle.
Hell den kalde vodkaen og vann over blandingen. Bruk en gummispatel, brett og trykk ned til deigen samles. Deigen skal bli litt klebrig. Del deigen jevnt i 2 baller og flat hver i 4-tommers "plater". Dekk hver plate tett i plastfolie og kjøl ned minst 2 timer eller over natten.
Slik lager du minipaiene
Smør forsiktig smør i 1 vanlig muffinform
Rull ut en deigplate til en 33cm plate på en overflate med mel. Ved hjelp av en 11cm rund kakekutter (eller en liten bolle som sikrer at toppfeltet er 4 ½ tommer), kutt ut 6 sirkler. Press hver jevnt (bunn og sider) i de smurte muffinkoppene. Deigen bør ha et lite overheng på toppen for å danne en kakekant. Gjenta prosessen med den andre platen for å lage totalt 12 paier. Ta vare på deigrestene for å lage et toppingdesign du vil ha: alt fra løvblader til ekorn. Kjøl minipaiene og designstykkene av deig i minst 2 timer i kjøleskapet.
Sett en stor bakerist på et stativ i den nedre tredjedelen av ovnen; Forvarm ovnen til 220°C grader.
Bringebærfyll
Like før du monterer paien, legg forsiktig Driscoll's bringebær i en middels stor bolle. I en separat liten bolle, bland sukker og maisstivelse. I en annen separat liten bolle, bland vanilje og sitronskall. Tilsett sukkerblandingen og vaniljeblandingen til bringebærene ved forsiktig å kaste det på med fingrene.
Fyll hver muffinsform med bringebærfyllingen så høyt som mulig. Fyllet vil kokes ned. Topp hver minikake med ditt favorittdesign. Sett muffinformene på det varme bakebrettet. Reduser ovntemperaturen til 190°C grader. Dekk paier med et ark bakepapir og stek i 15 minutter. Fjern bakepapir og fortsett å steke i ytterligere 10-15 minutter. Roter muffinformene etter behov for jevn bruning. La dem avkjøles helt. Kjør en tynn kniv rundt kanten av hver kake og løft dem forsiktig fra brettet. Server umiddelbart.

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.