Ostekake med bjørnebærvirvel

Ostekake med bjørnebærvirvel

  • 60 sjokoladekjeks, smuldret
  • 9 ss usaltet smør, smeltet
  • 300 g Driscoll's bjørnebær
  • 1 ss bjørnebærlikør (eller lignende)
  • 230 g sukker
  • 700 g romtemperert kremost
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 125 ml rømme
  • 3 store egg
  • Mintblader

70 min | Porsjoner: 16 | desserter

Blackberry
Ostekake med bjørnebærvirvel
Blackberry

En mørk lilla bjørnebærpuré med en piff av bjørnebærlikør, forskjønner denne enkle ostekaken med bjørnebærvirvel. Det hele fullføres med friske bjørnebær på toppen av kaken. Hvis du ikke vil bruke likør, kan du bruke vaniljeekstrakt i stedet.

Anvisninger

Bunnen

Forvarm ovnen til 175° C. Smør en rund form (26 cm i diameter).
Bruk en gaffel og bland sammen kjekssmuler og smør i en mellomstor bolle. Fordel kjeks- og smørblandingen jevnt over bunnen og opp etter kantene. Sett bunnen i ovnen og stek i omtrent 14 minutter. Bunnen skal være fast i formen.
Reduser ovnstemperaturen til 150° C.
La bunnen avkjøles fullstendig mens du forbereder fyllet.

Fyllet

Lag puré av150 g bjørnebær i en blender eller foodprosessor. Sil pureen og kast frøene. Bland inn likør og 2 ts sukker. Sett til side.
Kjør kremosten jevn med en elektrisk mikser på lav hastighet. Tilsett resten av sukkeret og vaniljen. Bland godt.
Tilsett ett egg av gangen, og bland godt mellom hvert egg. Tilsett rømme og rør.
Hell halvparten av blandingen i den avkjølte bunnen. Tilfør én teskjedråpe av bjørnebærepureen.
Fortsett å tilsette pureen i teskjestore dråper, og fordel dråpene jevnt over kaken, til du har brukt halvparten av bjørnebærblandingen.
Bruk så en tannpirker og beveg den rundt omkring på kakens overflate, og gjennom hver bjørnebærdråpe, til du har laget et fint mønster.
Hell resten av osteblandingen over. Fordel resten av bjørnebærpureen med teskjestore dråper, repeter mønsteret med tannpirkeren.
Stek i ca. 50 minutter, eller til kantene er stive og midten svakt geléaktig.
Skru av ovnen. La ovnsdøren stå på gløtt mens ostekaken avkjøler seg en times tid.
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles helt.
Sett den så kaldt i kjøleskapet i 4-6 timer, eller over natten.
Pynt med resten av bjørnebærene og mintblader.

Leafs Blackberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.