Pærekalkuner med bær

Pærekalkuner med bær

  • 170 gram Driscoll´s bringebær
  • 170 gram Driscoll´s bjørnebær
  • 170 gram Driscoll´s blåbær
  • 400 gram Driscoll´s jordbær
  • 2 faste, men modne pærer (alle varianter er OK)
  • 1-2 minigulrøtter
  • Korte bambusspyd eller tannpirkere

15 min | 2 kalkuner | barnevennlig

Strawberry
Pærekalkuner med bær
Strawberry

Denne oppskriften gir deg to små kalkuntvillinger med masse bær. De er perfekte som en liten snack. Når du først er i gang kan du kanskje lage en kalkun til hver av gjestene dine? :)

Anvisninger

SAMLE 24 korte bambusspyd, flere tannpirkere, en kjøkkenkniv og et skjærebrett.
SPIDD et blåbær og dra det til den tykke enden av hvert spyd for å lage et anker.
SETT bringebær, blåbær og bjørnebær på spydene til alt unntatt de siste par cm er dekket med bær.
LAG ca. 12 spyd per kalkun avhengig av størrelsen på bær og pærer.
SETT inn bærspyd i baksiden av pærene for å lage halefjærene til kalkunen.
SETT spydene inn fra forskjellige vinkler slik at pæren balanserer stående.
LAG to kjegleformede nebb av gulroten (alternativ: bruk tupper fra to gulrøtter)
BREKK AV spissen fra to tannpirkere.
BRUK tannpirkerne til å sette fast gulrotnebbene (alternativ: om pærene er veldig modne kan du presse gulrotnebb rett inn i pærene).
BREKK AV spissen fra to tannpirkere.
BRUK tannpirkerne til å sette fast to små blåbær som øyne (alternativ: for å gjøre det ufarlig å spise hele kalkunen, kan du bruke sugerør til å grave ut hull for øyne og nebb).
SKJÆR to tynne skiver fra den ytterste delen av et jordbær for å lage en slags hals.
PLASSER disse skivene fra jordbæret på pæren, rett under nebbet. Den naturlige fuktighetene fra bærene vil holde halsen på plass.
FJERN stengel og kjerne fra to jordbær.
DEL jordbærene i to på langs.
SKJÆR ut små trekanter fra jordbærenes ene side for å lage kalkunens føtter.
PLASSER jordbærføttene rundt bunnen av pæren med den avkuttede siden vendt nedover (rød side opp).

Leafs Strawberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.