Rullekake med vanilje, bringebær og pistasj

Rullekake med vanilje, bringebær og pistasj

  • 125 g mel
  • 60 g smør
  • 80 g sukker
  • 2 egg
  • 35 g melk
  • 5 g bakepulver
  • Noen bringebær
  • Noen hele pistasjnøtter
  • 45 g cornflakes uten sukker
  • 30 g hvit sjokolade
  • 50 g pistasjpasta
  • 500 g bringebær
  • 55 g sukker
  • 2 gelatinark (4 g)
  • 500 g med 30% fløte
  • 125 g hvit sjokolade
  • 1 vaniljestang
  • 2 gelatinark (4 g)
  • 200 g vann
  • 240 g sukker
  • 60 g glukose
  • 4 gelatinark (8 g)
  • Ferske bringebær
  • Hele pistasjnøtter
  • Pistasjflak

2 timer | 10 personer | desserter

Raspberry
Raspberry

En deilig rullekake som kan nytes med familien gjennom høytiden. Den er lett og myk – perfekt til å runde av et tungt måltid.

Anvisninger

Madeleine:

Smelt smør og la det kjøle ned.

Visp eggene med sukkeret.

Sikt mel med bakepulver og en klype salt. Hel den siktede blandingen over de lettpiskede eggene og bland.

Hell i melken, bland. Tilsett smøret til slutt og bland en siste gang til du får en jevn deig.

Hell deigen over i en fettet og melet kakeform (den må være lang nok). Legg noen bringebær og pistasjnøtter inn i deigen.

Bak i 25–30 minutter. La den kjøles ned og ta ut av formen.

Så snart madeleinkaken er kjølt ned, skjær den ut til 26 cm i lengden og 6 cm i bredden.

 

Pistasjblanding:

Smelt hvit sjokolade sammen med pistasjpastaen og tilsett knuste cornflakes. Bland godt.

Bruk baksiden av en teskje til å spre blandingen over hele kakens overflate. Trykk det ned slik at det er vanntett.

Sett så i kjøleskapet i minst 30 minutter.

 

Bringebærinnstikk:

Fukt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter.

Hell de ferske bringebærene og sukkeret i en kasserolle. La dem reduseres over middels varme i 10 minutter under hyppig omrøring.

Fjern kasserollen fra varmen når bringebærene har blitt redusert til en pure. Tilsett gelatinen og bland den inn.

Hell blandingen i formen som vil være et innstikk og plasser det i frysen i minst 6 timer.

Merk: Formen til innstikket må være mellom 3 og 4 cm mindre enn formen til selve rullekaken, og 2 cm mindre i lengde (28 cm på rullekake, altså 25–26 cm på innstikket)

 

Pisket vaniljeganache:

Fukt gelatinen i kaldt vann i 20 minutter.

Varm halvparten av fløten, del vaniljestangen og la den trekke inn i 20 minutter med lokk.

Fjern vaniljestangen og kok opp fløten.

Hell det tre ganger over den knuste eller smeltede sjokoladen og bland med slikkepotten fra midten av beholderen.

Avslutt ved å helle resten av den kalde fløten over og så mikse.

Hell på en beholder med bred bunn, legg over plastfolie og la den avkjøles over natten (minst 12 timer).

 

Monteringen:

Hell ganachen opp i en kjøkkenmaskin eller vanlig bolle, pisk ved medium hastighet til den har farge som et lyst fuglenebb (som tungpisket krem). Hell over i en sprøytepose.

Legg rullekakeformen på et bakeark eller annen flat overflate.

Hell i den monterte ganachen for å fylle halvparten av formen. Bruk en slikkepott til å gå over alle kantene til rullekakeformen og sørge for at det ikke danner seg luftbobler eller hull.

Plasser bringebærinnstikket i midten og trykk forsiktig for å dytte det inn. Dekk med noe ganache, med 0,5 cm klaring fra toppen av formen.

Plasser nå kjeksen og den sprø blandingen.

Trykk igjen forsiktig for å dytte det inn. Kjeksen bør ha omtrent samme høyde som øverst på formen (det går greit om det stikker litt ut).

Jevn ut konturen til formen med en slikkepott og la stå i frysen over natten.

 

Nøytral glasur:

Fukt gelatin i kaldt vann i 10 minutter.

Tilsett vann, sukker og glukose i en kasserolle i den rekkefølgen. Kok vannet.

Ta av varmen, tilsett gelatinen og bland den inn.

Filtrer glasuren gjennom en sikt.

Glasuren må være 32° for å brukes.

Plasser den fryste rullekaken på riller med en stor beholder under. Så snart glasuren har riktig temperatur, hell det over hele rullekaken for å dekke den fullstendig.

Legg rullekaken på et fat eller serveringsbrett.

Dekorer med pistasjbiter over hele og legg noen ferske bringebær eller hele pistasjnøtter oppå.

La den tine i 7 til 8 timer i kjøleskapet.

 

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.