Salat med søtpotet

Salat med søtpotet

  • 2 kurver bringebær fra Driscoll's (125 g)
  • 2 kurver bjørnebær fra Driscoll's (125 g)
  • 1 stor søtpotet, skrelt og kuttet i terninger
  • 4 skiver røkt bacon
  • 1 rødløk, delt i to og skivet
  • 600 g spinatblader
  • 50 g ristede pekannøtter
  • 80 ml rødvinseddik
  • 2 ts lønnesirup
  • 2 ss rørsukker
  • 3 ss olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper

50 min | 4 | andre kurs | lett | salat

Blackberry
Salatoppskrift med bær og søtpote
Blackberry

Poteter, poteter...med en søt dæsj av friske bær. Prøv denne oppskriften og bli overrasket over hva Driscoll´s bær kan gjøre for deg.

Anvisninger

  • Forvarm stekeovnen til 190 °C
  • Dryss olje over søtpotetterningene
  • Legg dem på bakepapir og stek dem i 15–20 minutter eller til de er gyllenbrune
  • Legg baconskivene på et annet bakepapir, dryss over rørsukker, salte og pepre
  • Stekes i 10–12 minutter eller til de er sprø
  • Avkjøl baconet på en tallerken, ta vare på 3 ss av fettet til dressingen
  • Smuldre baconet i biter på 1½ cm
  • Varm opp baconfett i en stor panne, tilsett løk og stek den forsiktig til den er gyllenbrun
  • Tilsett bjørnebær, eddik og lønnesirup og ta pannen av platen
  • Ha friske spinatblader i en stor bolle og tilsett den varme fruktblandingen
  • Bland forsiktig inn bringebær, pekannøtter, bacon og potetterninger
  • Salte og pepre og server med det samme
  • Vel bekomme!
Leafs Blackberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.