Shortbread: smørkjeks med bringebær

Shortbread: smørkjeks med bringebær

  • 1 1/2 ts fersk sitronjuice
  • Strøssel til dekorering (valgfritt)
  • 170 g Driscoll´s bringebær
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 113 g usaltet smør, romtemperert
  • 560 g melis
  • 325 g hvetemel
  • 225 g usaltet smør, romtemperert
  • 115 g granulert sukker
  • 3 ss sitronskall
  • 2 ts fersk sitronjuice
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt

Forberedelsestid: 15 minutter + avkjøling for deig. Steketid: 15-20 minutter | 18 cookies | barnevennlig | ferier og arrangementer

Raspberry
Shortbread: smørkjeks med bringebær
Raspberry

To sprø og smøraktige sitronshortbreads fylt med frisk bringebærsmørkrem. En søt og smakfull snack! Rosa, delikat og perfekt for å overraske din kjære.

Anvisninger

Kjeks
TILBERED to stekebrett med opphøyet kant med bakepapir.
LEGG 225 g smør i bollen til en elektrisk mikser.
MIKS til konsistensen er kremet, ca 3 minutter.
TILSETT 115 g granulert sukker og fortsett å mikse i ca. 3 minutter til det er veldig lett og fluffy. SKRAP ned sidene på bollen ettersom det trengs.
TILSETT 1/2 ts vaniljeekstrakt, 3 ss sitronskall og 2 ts sitronjuice.
MIKS for å blande ingrediensene.
TILSETT 325 g mel og miks til det såvidt er blandet. Ikke miks for mye-
RULL ut deig til den er 3 mm i tykkelse på en overflate med litt mel.
SKJÆR UT rundt 36 kjeks med en 7 cm hjerteformet pepperkakeform.
LEGG kjeksene på stekebrettet og ETTERLAT ca. 2,5 cm mellom kjeksene.
AVKJØL i kjøleskap i omtrent én time.
FORVARM ovnen til 165°C.
STEK i 15 til 20 minutter eller til skorpen begynner å bli gyllen og toppen fortsatt er lys.
LA kjeksene avkjøles helt på panner satt på stekerister.

Fyll og montering
LEGG bringebærene i en foodprosessor og MIKS til en jevn pure.
PRESS pureen gjennom en sil og ned i en skål for å FJERNE frø.
SETT røren til side.
LEGG 113 g smør i bollen til en elektrisk mikser.
MIKS på medium hastighet til blandingen får en kremet konsistens, ca. 2 minutter.
TILSETT gradvis 560 g melis mens du MIKSER til blandingen er lett og luftig, ca 3 minutter. SKRAP NED sidene på bollen om nødvendig.
TILSETT 1 ts vaniljeekstrakt, 1 1/2 ts sitronjuice og 100 g           .
MIKS på høy hastighet til blandingen er helt jevn. Den skal ha en jevn farge.
SNU halvparten av kjeksene så den ruglete siden vises.
SPRE frosting på de kjeksene du nettopp snudde.
Om ønskelig, SPRE en liten mengde av den gjenværende bringebærpureen over kjeksene med frosting.
PRESS de gjenværende halvdelene av kjeks oppå kjeksene med frosting på. 
Om ønskelig, HELL strøssel i en liten skål.
PRESS kantene på kjeksene i strøsselet slik at det fester seg til sidene av kjeksen.
SERVER umiddelbart eller lagre i romtemperatur til de skal serveres.
 

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.