Sjokoladedekte jordbærgulrøtter i sjokoladejord

Sjokoladedekte jordbærgulrøtter i sjokoladejord

  • PUDDING:
  • 4 ss usøtet kakaopulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 225 gram bittersøt sjokolade (flak, biter eller hakket plate)
  • 900 ml helmelk (brukes fordelt)
  • 6 Tablespoons cornstarch
  • 6 ss maisstivelse
  • Jordbærgulrøtter
  • 500 gram Driscoll’s jordbær, velg de 8 største fra pakken til dypping
  • 300 gram hvit sjokolade (flak, biter eller hakket plate)
  • Rød konditorfarge

45 min | Porsjoner : 8 | påske

Strawberry
Sjokoladedekte jordbærgulrøtter i sjokoladejord
Strawberry

Anvisninger

Pudding
TILBERED en dobbelkoker (vannbad) ved å plassere en høy gryte fylt med vann på ovnen. Varm opp vann til det koker og REDUSER varmen til lavt.
LEGG 225 gram bittersøt sjokolade i en mindre kasserolle.
PLASSER den mindre kasserollen oppi den større gryta slik at den passer godt og damp er fanget mellom de to grytene. Ingen vanndråper skal komme inn til sjokoladen.
LA sjokoladen smelte til den er helt jevn, mens du RØRER iblant.
SETT TIL SIDE smeltet sjokolade.
HELL 300 ml melk i en middels stor skål.
LEGG TIL 6 ss maisstivelse.
VISP til blandingen er jevn.
SETT TIL SIDE blandingen med melk og maisstivelse.
HELL gjenværende 600 ml melk i en middels stor gryte.
LEGG TIL 200 gram sukker, 4 ss kakaopulver og ½ teskje salt.
La melkeblandingen SMÅKOKE på middels varme.
SETT TIL SIDE melkeblandingen
RØR LETT i blandingen med maisstivelse.
BLAND maisstivelse-blandingen i melkeblandingen.
KOK OPP puddingen mens du rører konstant.
LA DET KOKE i 1 ekstra minutt mens du rører konstant.
FJERN puddingen fra varmen.
RØR INN smeltet sjokolade og 2ts vanilje.
DEL puddingen på 8 matsikre, små bøtter av rustfritt stål eller små krukker. Må romme 170 gram (6-ounce).
DEKK overflaten av puddingene direkte med plastfolie for å hindre at snerk dannes.
KJØL puddingene i kjøleskapet til de er spiseklare.

Jordbærgulrøtter
SETT OPP et bakebrett med vokspapir, bakepapir eller aluminiumsfolie.
TILBERED en konditorpose med en liten pipespiss (bruk eventuelt en gaffel til å drysse sjokolade).
SKYLL 8 store jordbær.
TØRK jordbærene grundig med en myk klut eller et papirhåndkle.
SMELT 300 gram hvit sjokolade ved hjelp av dobbeltkoker-metoden over ELLER BRUK mikrobølgeovn-metoden nedenfor:
LEGG hvit sjokolade i en glasskål.
VARM hvit sjokolade i mikrobølgeovn på middels styrke i 1 minutt.
RØR i sjokoladen.
VARM hvit sjokolade i mikrobølgeovn på middels styrke i 30 sekunder.
RØR i sjokoladen.
FORTSETT å varme og røre i sjokoladen i korte intervaller til sjokoladen er helt jevn.
TILSETT 4 dråper gul konditorfarge og 4 dråper rød konditorfarge.
RØR til blandingen er grundig blandet.
TILSETT mer konditorfarge hvis du ønsker en mer levende farge.
HOLD et enkelt jordbær ved de grønne bladene.
DYPP jordbæret i sjokoladen ¾ av veien opp og SNURR til det er belagt.
TA OPP jordbæret og RIST forsiktig for å fjerne overflødig sjokolade.
PUTT det dyppede jordbæret på tilberedt bakebrett.
REPETER med resterende jordbær.
LA sjokoladen sette seg på bærene.
VARM OPP gjenværende sjokolade til den er helt jevn.
VARM OPP gjenværende sjokolade til den er helt jevn.
FYLL konditorposen med sjokolade.
LA sjokoladen sette seg.
Fjern plastfolie fra puddingene.
«SPRAY» hver pudding med sjokoladebiter.
PLASSER et dyppet jordbær på toppen av hver pudding.
SERVER Sjokoladedekte jordbærgulrøtter i sjokoladejord umiddelbart.
 

Leafs Strawberry
Leafs

Mer inspirasjon på sosiale medier!

Kake med volanger

Kake med volanger

Frukt pizza

Frukt pizza

Ingefær jordbær Mojita

Ingefær jordbær Mojita

Du finner oss her:

Coop Obs! Hypermariked
Coop Marked
Coop Extra
Coop Mega
Coop Prix

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.