Schokoladencrêpes mit Mascarpone und Beerensoße

Sjokoladekrêpes med bærsauser

  • Fylling:
  • 125 g mascarpone ost
  • 2 ss melk
  • 2 ss granulert sukker
  • 1/4 ts. malt kanel
  • Saus:
  • 300g Driscoll's Bringebær
  • 170g Driscoll's Bjørnebær
  • 60 ml appelsinjuice
  • 2 ss granulert sukker
  • Crêpes:
  • 2 ss usaltet smør, pluss mer til pannen om nødvendig
  • 375 ml melk
  • 110g allsidig mel
  • 35g kakaopulver
  • 25g konditorisukker
  • 1/2 ts. vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts. salt
  • 1 stort egg

35 Min | 4 porsjoner | frokost | barnevennlig

Blackberry
Schokoladencrêpes mit Mascarpone und Beerensoße
Blackberry

Disse sjokoladekrêpene er fylt med en kremet mascarpone-blanding og toppet med en varm bærsaus. Det er perfekt for frokost eller familiebrunsj. Crêpes kan virke komplisert, men hemmeligheten er en varm nonstick-panne og en rask virvel når du tilsetter røren. Øv med en eller to, så får du raskt taket på det.

Anvisninger

Fylling
Slå mascarpone, melk, granulert sukker og kanel 2 minutter med en elektrisk mikser på høy til den er godt blandet. Hold deg kald.
Saus
Sett til side 125g bringebær og 125g bjørnebær. Legg gjenværende bringebær og bjørnebær i en middels gryte med appelsinjuice og sukker. Kok opp på middels høy varme. Reduser varmen til middels lav og la koke i 16 til 18 minutter eller til den er tykk og saftig. Fjern fra varme.
Pannekaker
Smelt smør i en 25 cm nonstick-stekepanne over middels varme. Hell smeltet smør i blender. Tilsett melk, mel, kakaopulver, konditorisukker, egg, vanilje og salt og bearbeid ca 30 sekunder eller til det er glatt.
Ladle smør i varm skillet. Snurr raskt røren for å danne et tynt lag på størrelse med skillet. Stek ca 1 minutt eller til kantene begynner å tørke. Bruk en gummispatel til å løfte kanten og vende. Fortsett å lage mat i ca. 1 minutt. Overfør til plate. Gjenta med gjenværende røre, stable pannekaker som ferdig.
For å servere, legg 2 store ss mascarponefylling nær kanten av en crepe. Brett inn sidene og rull deretter opp. Gjenta med gjenværende pannekaker og fyll, legg 2 fylte pannekaker på hver serveringsplate. Topp med bæresaus og gjenværende friske bær.
 

Leafs Blackberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.