Skumle bærmuffins

Skumle bærmuffins

  • 320g mel til alle formål
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts Natron
  • 1/2 ts salt
  • 375g Driscoll’s Bringebær
  • 125g Driscoll’s Bjørnebær
  • 180ml kjernemelk
  • 1 ss rød konditorfarge
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 420g granulert sukker
  • 115g usaltet smør (1 pinne), myknet
  • 3 store egg
  • 225g kremost med redusert fett (Neufchâtel), romtemperert
  • 10 ss usaltet smør, romtemperert
  • 300g melis
  • 60 ml vann

70 min | 24 porsjoner | barnevennlig | ferier og arrangementer

Blackberry
halloween bærmuffins inspirasjon
Blackberry

Ha en søt og skummel Halloween med gode bjørnebær- og bringebærmuffins. Bringebærpuré farger muffinsene blodrøde, samtidig som de toppes med bærflaggermus og bjørnebæredderkopper. Knask eller knep!

Anvisninger

  • FORVARM ovnen til 175° C
  • SETT OPP 24 muffinskopper med papirforinger.
  • PUTT 320g mel i en stor bolle.
  • TILSETT 2 ss kakaopulver, 1 ts bakepulver, 1 ts natron og 1/2 ts salt.
  • VISP for å kombinere ingredienser og SETT TIL SIDE melblanding.
  • PRESS bringebær gjennom en finmasket sil i en liten bolle og FJERN frø.
  • MÅL OPP 75g puré og LEGG i en egen liten skål. (RESERVER gjenværende puré til frosting og SETT TIL SIDE.)
  • TILSETT 180 ml kjernemelk, 1 ss rød konditorfarge og 1 ts vaniljeekstrakt.
  • RØR OM for å kombinere ingredienser.
  • SETT TILSIDE bringebærblandingen.
  • LEGG 350g granulert sukker i bollen til en elektrisk mikser.
  • TILSETT 1 pinne smør.
  • MIKS ingredienser 5 minutter eller til de er lette og myke.
  • TILSETT 3 egg, ett om gangen, med mikseren på lav hastighet og SKRAP NED sidene av bollen etter behov.
  • TILSETT 1/3 av melblandingen i miksebollen og MIKS kun til alt har blandet seg. Ikke overmiks.
  • TILSETT 1/2 av bringebærblandingen i miksebollen og MIKS kun til alt har blandet seg. Ikke overmiks.
  • TILSETT halvparten av den gjenværende melblandingen i miksebollen og MIKS kun til alt har blandet seg. Ikke overmiks.
  • TILSETT resterende bringebærblanding i miksebollen og MIKS kun til alt har blandet seg. Ikke overmiks.
  • TILSETT resterende melblanding i miksebollen og MIKS kun til alt har blandet seg. Ikke overmiks.
  • DEL røren jevnt ut i de forberedte muffinsformene.
  • STEK i 23 til 25 minutter eller til en tannpirker som stikkes ned i sentrum av muffinsen kommer opp ren.
  • FJERN muffinsene fra pannene og dem AVKJØLES helt på risten.


Frosting

  • LEGG 225g kremost i en medium stor skål.
  • TILSETT 10 ss smør og 1 ts vanilje.
  • MIKS ingrediensene med en elektrisk mikser helt til det er blandet.
  • TILSETT 300g melis.
  • MIKS igjen på lav hastighet til alt er blandet.
  • DEL frostingen i to, legg i to forskjellige skåler.
  • RØR INN 1 ss bringebærpuré i en av skålene for å lage rosa frosting og
  • TILSETT ekstra puré for en mørkere farge (om ønskelig).
  • Bringebærreduksjon
  • PRESS bringebærene gjennom en finmasket sil opp i en liten skål og FJERN frøene.
  • OVERFØR puré til liten kjele.
  • TILSETT 66g granulert sukker og 60 ml vann.
  • KOK OPP på middels varme.
  • KOK mens du rører ofte, helt til miksen er redusert til ca halvparten.
  • La den AVKJØLES helt.
  • OVERFØR bringebærreduksjonen til en liten sprøytepose eller sandwichpose.


Dekor

  • FROST muffins med hvit og rosa kremostfrosting.
  • SPRØYT konsentriske sirkler på toppen av muffinsene. Bytt mellom fargefrosting og bringebærreduksjon.
  • BRUK en tannpirker for å dra glasur forsiktig fra midten til ytterkanten for å lage et edderkoppnett.
  • FJERN en muffinstopp med en taggete kniv og SKJÆR UT flaggermusvinger fra toppen av muffinsen.
  • BRUK bjørnebær, blåbær, bringebær og dekorasjonsgele for å lage edderkopper eller flaggermus.
  • DYPP kantene av muffinsen i strø for å avslutte kantene.
  • SERVER umiddelbart.
     
Leafs Blackberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.