En fremtidig klassiker! Disse små paiene med bringebær og tranebær blander tradisjonelle og nye smaker på en helt spesiell måte. Lag dem i dag eller husk på dem til helgen!
Anvisninger
Deig
Forvarm ovnen til 190°C. Bruk en muffinsform med 12 kopper. Spray med litt olje om formen ikke er non-sticky.
Rull ut paideigene på en overflate med litt mel. Skjør ut 12 sirkler eller blomster, hver av dem 10cm. Rull ut rester ettersom det trengs. Legg forsiktig en sirkel i hver kopp på muffinsformen. Press deigen ned i koppen med fingrene. Sett i kjøleskap til de skal fylles.
Smuler
Miks havregryn, brunt sukker, mel og ingefær i en stor skål. Tilsett smør og jobb det inn i de tørre ingrediensene med fingrene til blandingen blir smulete. Hold smulene avkjølte til de skal brukes.
Fyll
Rør sammen bringebær, tranebær, granulert sukker, mel og salt i en stor skål til bringebærene begynner å gi fra seg jus. Miks deretter til alt er jevnt blandet. Overfør deretter bringebærmiksen med en skje over i de kalde paibunnene. Topp med smuler.
Stek paiene i 22 til 25 minutter eller til fyllet bobler og deigen er gyllen. La paiene avkjøles i formene helt til de kan løftes enkelt ut. Om nødvendig kan du dra en tynn kniv langs kantene på paiene før du fjerner dem fra formene.