Småterter med bjærnebær, bacon og karamellisert løk

Småterter med bjærnebær, bacon og karamellisert løk

  • 140 gram hvetemel
  • 7 spiseskjeer usaltet smør, skjært i deler ved romtemperatur pluss litt ekstra til formene
  • 60 gram kremost, delt i spiseskjestore biter, romtemperert
  • En klype salt
  • 1 spiseskje lønnesirup, helst klasse B
  • 4 baconstrimler, fortrinnsvis speket
  • Nymalt svart pepper
  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 2 middels store hvite løker (omtrent 4 kopper)
  • Havsalt og nymalt svart pepper
  • 1 pakke Driscoll's bjørnebær skjært i halv på tvers
  • 2 spiseskjeer fersk salvie, skjært i svært tynne biter

Tilberedelsestid:
 20 minutter
 | Steketid:
 1 time | 8 | andre kurs

Blackberry
Blackberry

Denne smakfulle appetittvekkeren består av tre enkle deler som kan lages på forhånd og settes sammen like før de serveres. Retten kjennetegnes av en himmelsk kombinasjon av salt og søtt. Prøv disse småtertene hvis du vil diske opp med en unik hors d’œuvre til en brunsj.

Anvisninger

Deig med kremost

• Bland mel og salt i en kjøkkenmaskin utstyrt med en skjærekniv av metall og bland. Tilsett smør og kremost og bland omtrent 10 ganger til slik at blandingen begynner å klumpe seg. Samle deigen og form den til en tykk rund skive. Pakk deigen i plastfolie og kjøl den frem til den er avkjølt og enkel å forme – i omtrent 2 timer.

Baking av deigen

• Forvarm ovnen til 200 °C. Sett stekebrettet midt i ovnen.

• Smør to muffinsbrett med plass til 12 små muffins hver. Del opp deigen i 24 kuler. Legg en deigkule i en muffinsform av gangen og bruk fingrene til å trykke deigen godt mot sidene for å forme terteskjellet. (Et tertestempel av tre, som kan fås på kjøkkenutstyrsbutikker, kan gjøre jobben raskere.) Prikk skjellene med en gaffel. Sett skjellene i fryseren i 5 minutter.

• Sett dem i ovnen og bak dem til skjellene er gyllenbrune – omtrent 10 til 12 minutter. (Skjellene krymper under baking.) Avkjøl skjellene i formene i 5 minutter. Ta skjellene forsiktig ut av formene og la dem avkjøle helt. (Skjellene kan oppbevares i en lukket beholder i opptil 1 dag.)

Sirupsglasert bacon

• La ovnen stå på 200 °C.

• Legg baconstrimlene i ett lag på et stort stekebrett i netting. Bak dem til baconstrimlene er sprø og gyllenbrune, omtrent 15 til 20 minutter. Tapp fettet forsiktig av stekebrettet. Pensle halvparten av lønnesirupen over baconstrimlene. Sett dem i ovnen igjen og bak til de er glasert – omtrent 2 1/2 minutter. Ta baconstrimlene ut av ovnen og snu dem. Pensle den andre siden med den gjenværende sirupen og dryss på nykvernet pepper etter behov. Bak dem igjen til de er glasert – omtrent 2 minutter til. Legg baconstrimlene på et skjærebrett og la dem kjøles ned litt. Skjær hver baconstrimmel på tvers i seks deler slik at du får 24 like deler, og la dem avkjøle. (Baconstrimlene kan oppbevares ved romtemperatur i 2 timer.)

Karamellisert løk

• Varm opp oljen i en stor panne ved middels varme. Tilsett løk og rør fra tid til annen til løken er myk – omtrent 5 minutter. Reduser varmen til middels lav og rør fra tid til annen i omtrent 30 minutter til løken er godt stekt og gyllenbrun. Smak til med salt og pepper. (Løken kan forberedes 4 timer før servering og varmes opp på nytt på lav varme.)

Servering

• Bruk en skje til å legge løken i terteskjellene. Dekorer med 2–3 bjørnebærbiter og legg løken mellom bærene. Dekorer med salvie og server.

Leafs Blackberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.