Solskinnspizza med bær

Solskinnspizza med bær

  • 320 g mel
  • 100 g sukker
  • 1/4 ts salt
  • 16 ss usaltet smør, i små frosne biter
  • 2 store eggeplommer
  • Finrevet skall av 2 sitroner
  • 400 g Driscoll's jordbær, omtrent 7-9 skivede bær
  • 170 g Driscoll's bjørnebær, omtrent 14
  • 170 g Driscoll's bringebær, omtrent 36
  • 170 g Driscoll's blåbær, omtrent 49
  • 1 stort glass med sitronkrem (lemon curd)

35 min | Porsjoner: 16 | dessert | piknik | sommer | ..

Strawberry
Solskinnspizza med bær
Strawberry

Anvisningar

Sitronkjeksbunn

Kle en stekeplate med bakepapir, og plasser en kakeform uten bunn (26 cm i diameter) midt på brettet. Smør eller spray innsiden av kakeformen og papiret i bunnen godt. Bland mel, sukker og salt i en foodprosessor. Pulser to-tre ganger. Spre det frosne smøret i melblandingen. Pulser for å fordele smøret i melblandingen, til du ender opp med en grov blanding av små, jevne smørklumper. Bland eggeplommene i en liten bolle, og tilsett eggeblandingen til smørdeigen litt etter litt og pulser mellom hver gang. Tilsett så sitronskallet. Fortsett å pulsere, men la maskinen gå på litt lenger intervaller, til deigen er perfekt smuldret. Deigen må ikke bli til en stor ball. Når den smuldrete deigen henger sammen, kan du begynne å overføre mellomstore biter til kakeformen. Føy deigen sammen bit for bit, press godt. Tykkelsen bør være ca. 1,5 cm. Sett så kjeksbunnen i kjøleskapet i to timer, eller over natten.
Forvarm ovnen til 200 grader. Ta kakebunnen ut av kjøleskapet og prikk den med en gaffel. Legg smurt bakepapir over deigen og dekk papiret med tørket ris eller bønner. Stek i 15 minutter. Fjern ris/bønner og bakepapir. Hvis bunnen har svulmet, presser du den lett ned med baksiden av en skje. Stek i ytterligere 5-7 minutter, eller til den er gyllenbrun. La bunnen avkjøles i formen. Hul ut jordbærene og kutt av begge ender. Disse skal du ikke bruke. Kutt jordbærene i skiver på 0,5 cm og sett dem til side. Overfør kjeksbunnen forsiktig til et serveringsfat.

Påføring av topping

Spre sitronkrem over bunnen og dekk den godt. Nå er det tid for å arrangere jordbær, bjørnebær, blåbær og bringebær i konsentriske sirkler.
Jobb fra kantene og innover. Start med jordbær og bjørnebær. Så blåbær og bringebær. Avslutt med jordbær og bringebær.
Putt kaken i kjøleskapet til den skal serveres. Du skjærer den enklest opp med en småtagget kniv.

 

Leafs Strawberry
Leafs

Mer inspirasjon på sosiale medier!

Sommer frukt brød

Sommer frukt brød

Lilla bjørnebær smoothie

Lilla bjørnebær smoothie

Ingefær jordbær Mojita

Ingefær jordbær Mojita

Du finner oss her:

Coop Obs! Hypermariked
Coop Marked
Coop Extra
Coop Mega
Coop Prix

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.