Terte med blandede bær

Terte med blandede bær

  • 1 1/4 kopp helmelk, i omganger
  • 6 spiseskjeer farin, i omganger
  • Frø skrapt ut av 1/2 vaniljestang (eller 1/2 teskje vaniljeekstrakt)
  • 5 store eggeplommer
  • 3 spiseskjeer maisenna
  • 1 pakke (200 g) kremost, mykgjort og skåret i terninger
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 kopp usaltet smør, mykgjort
  • 1/4 kopp farin
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 1/4 kopp honning
  • 2 kopper allsidig mel
  • 1/2 kopp sammalt mel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts kanel
  • 2 spiseskjeer farin
  • 1 ss maisenna
  • 1 pakke (150 g) Driscolls bjørnebær
  • 1 pakke (150 g) Driscolls blåbær
  • 1 pakke (150 g) Driscolls bringebær

Forberedelsestid: 25 minutter | Baketid: 35 minutter | 8 personer | desserter | morsdag | farsdag | bryllup

Raspberry
Raspberry

Bruk din favorittblanding med bær for å få mest mulig ut av denne klassiske ostekaken. Lett sukrede bær på ostekrem med en skorpe av graham crackers-kjeks. Om du ikke har små terteformer, man du bruke en kakeform på ca. 25 cm med avtakbar bunn.

Anvisninger

Ostekrem

1. HELL 1 kopp helmelk i en mellomstor kasserolle.

2. TILSETT 3 teskjeer farin.

3. TILSETTfrø skrapt ut av 1/2 vaniljestang (eller 1/2 teskje vaniljeekstrakt).

4. KOK på mellomhøy varme til blandingen begynner å dampe. Ikke kok for mye.

5. SETT TIL SIDE melkeblandingen.

6. HA 5 store eggeplommer i en mellomstor bolle.

7. TILSETT 3 spiseskjeer maisenna.

8. TILSETT de resterende 3 spiseskjeer farin.

9. VISP for å blande.

10. TILSETT den resterende 1/4 kopp kald melk og VISP til det er jevnt.

11. SETT TIL SIDE blandingen med eggeplommer.

12. TILSETT 1/4 kopp med melkeblanding til blandingen med eggeplommene mens du VISPER kontinuerlig.

13. TILSETT enda en 1/4 kopp med melkeblanding til blandingen med eggeplommene mens du VISPER kontinuerlig.

14. TILSETT all blandingen med eggeplommene til resten av den varme melkeblandingen i kasserollen mens du VISPER kontinuerlig.

15. KOK OPP blandingen mens du VISPER kontinuerlig og la det KOKE 1 – 2 minutter til det tykner.

16. TA BORT fra varmen og TILSETT 1 pakke kremost og TILSETT 1/2 teskje vaniljeekstrakt.

17. VISPE til det er jevnt og SIL gjennom fint sikt inn i en bolle.

18. PRESS plastfolie rett på overflaten og KJØL NED til det skal brukes.

Skorpe

1. HA 1 kopp usaltet smør i en stor bolle eller i bollen til en kjøkkenmaskin.

2. TILSETT 1/4 kopp farin.

3. TILSETT 1/4 kopp brunt sukker.

4. TILSETT 1/4 kopp honning.

5. PISK til det er jevnt.

6. SETT TIL SIDE smørblandingen.

7. HA 2 kopper allsidig mel i en mellomstor bolle.

8. TILSETT1/2 kopp sammalt mel.

9. TILSETT 1/2 teskje salt.

10. TILSETT 1/2 teskje natron.

11. TILSETT 1/2 teskje kanel.

12. VISP for å blande.

13. TILSETT halve melblandingen i smørblandingen og PISK til det akkurat er blandet sammen. Ikke bland for mye sammen.

14. SKRAP NED sidene på bollen.

15. TILSETT resten av melblandingen i smørblandingen ogPISK det sammen.

16. FORM deigen til en rund skive ogPAKK INN i plastfolie.

17. KJØL NED minst én time til den er fast.

18. STRØarbeidsflaten lett med mel og SETT deigen på arbeidsflaten.

19. RULL UT deigen til ca. 30 ganger 60 cm som er ca. 3 mm tykk.

20. SKJÆR UT 8 sirkler med deig som er ca. 15 cm i diameter.

21. PRESS deigsirklene inn i åtte kakeformer på ca. 11 cm med avtakbar bunn (eller bruk én kakeform på ca. 25 cm.).

22. LAG HULL på hele kakebunnen med en gaffel og KJØL NED i 30 minutter.

23. FORVARM ovnen til 160 °C.

24. BAK i 22–25 minutter eller til en de ser dypt gylne og tørre ut.

25. KJØL NED bunnene i formene på en rist.

26. TA BORT bunnene fra formene.

Topping

1. HA 2 spiseskjeer farin i en liten kasserolle og TILSETT 1 spiseskje maisenna.

2. VISP grundig for å blande sammen.

3. SETT BORT sukkerblandingen.

4. LEGG 1 pakke bjørnebær i en mellomstor bolle og TILSETT 1 pakke blåbær og TILSETT 1 pakke bringebær.

5. RØR for å blande sammen.

6. SETT BORT 1/2 kopp av bærblandingen og OVERFØRtil kasserollen som inneholder sukkerblandingen og SETT TIL SIDE resten av bærene.

7. KOK OPP på lav varme og RØR OM kontinuerlig til blandingen koker og tykner litt.

8. LA bærblandlingen kjøles helt ned.

9. HELL den nedkjølte bærblandingen over i de resterende hele bærene ogRØR forsiktig for å blande sammen.

10. VISP ostekremen til den er jevn og HA OPPI om lag to spiseskjeer i hver kake og SMØR utover overflaten.

11. HA OPPI om lag to spiseskjeer bærblanding i hver kake ved bruk av hullsleiv.

12. SERVER med en gang.

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.