Very Berry kanelsnurrer

Very Berry kanelsnurrer

  • 500 g mel
  • 250 ml nøttebasert melk
  • 21 g gjær
  • 40 g sukker
  • 60 g vegansk smør
  • 1 ts salt
  • 125 g Driscolls bjørnebær
  • 125 g Driscolls bjørnebær
  • 50 g sukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 spiseskjeer havrefløte til pensling
  • 100 g vegansk kremost
  • 50 g melis

Tid (baketid): 30 minutter | 
Tilberedelsestid: 20 minutter | Til (antall personer/porsjoner): 14 | andre kurs

Blackberry
Very Berry kanelsnurrer
Blackberry

Disse kanelbollene er veldig enkle. De er veganske, superluftige og samtidig litt friske takket være bærene.

Denne oppskriften kommer fra @ miss_gruenkern

Anvisninger

Varm nøttemelken til 37 grader og løs opp gjær og sukker. Bland sammen mel og salt. Legg til vegansk smør og gjærblandingen og kna (for hånd eller i kjøkkenmaskin) i 5–10 minutter til du har en smidig deig. La denne hvile under dekke i 1 time.

 

Begynn på fyllet. Knus bær med en gaffel og kok opp i en gryte sammen med kanel og sukker. La det småkoke i 10 minutter og sett det så til avkjøling.

 

Vend deigen på en meldekket arbeidsflate og slå den forsiktig ned et par ganger. Ikke kna for mye luft ut av deigen. Rull den ut til et rektangel med omtrent en halv milimeters tykkelse. Smør fyllet på, dryss litt ekstra kanel på toppen og rull sammen fra den lange siden. Bruk en skarp kniv eller tanntråd og kutt av 3 cm tykke ruller. Legg dem på en innfettet bakebrett. Dekk til og la dem heve i 30 minutter til.

 

Pensle rullene med havrefløten. Bak i ovnen på 180 °C varmluft i 15–20 minutter til overflaten er blitt brunet noe.

 

Bland sammen kremost og melis til det er smidig og pensle dette på kanelbollene før de serveres.

 

Leafs Blackberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.