Bjørnebær, blåbær og vaniljestenger

Bjørnebær, blåbær og vaniljestenger

  • 150 g bjørnebær
  • 150 g blåbær
  • 60g g sukker
  • 4g pektin
  • 85 g egg
  • 80 g sukker
  • 5 g revet sitronskall
  • 35 g smør
  • 25 g olivenolje
  • 95 g mel
  • 2 g bakepulver
  • fløte
  • 4 g gelatin (2 ark)
  • 30 g eggeplommer
  • 30 g strøsukker
  • 100 ml helmelk
  • 15 ml fløte
  • 1 vaniljestang
  • 300 g pisket fløte

2t 30 | 8 deler | desserter

Blueberry
Blueberry

Denne oppskriften er perfekt for jula. Den består av sitronkjeks, kompott av bjørnebær og blåbær og en vaniljemousse. Det hele dekkes av sjokoladeglasur. Kombinasjonen bjørnebær, blåbær og vanilje er helt himmelsk!

Anvisninger

Blåbær-bjørnebær-kompott:

Tilsett blåbær, bjørnebær og 30 g sukker i en kasserolle og varm på lav varme. Når bærene begynner å bli veldig myke, bland dem til en så smidig pure som mulig. Sett blandingen til side på medium varme i kasserollen. Bland de resterende 30 g sukker godt med pektin i en bolle og hell dette oppi kasserollen. Rør godt om. Kok opp i 2 min. Hell i en sirkelform med diameter på 16 cm og legg i fryseren.

 

Sitronkjeks:

Forvarm ovnen til 170 °C med omløpsvarme. Smelt smøret og sett til side. Bland mel med bakepulveret. Blansjer eggene og sukkeret i 2 minutter. Tilsett sitronskall, smør og bland. Tilsett fløte og olje og bland igjen. Hell gradvis i melet og gjærblandingen og bland godt til du får en jevn og smidig deig. Hell deigen i en form på 18 cm diameter. Bak i 20 minutter. La kaken kjøle seg. Bruk en kakeform til å skjære ut en skive som er 16 cm i diameter.

 

Forbered vaniljemoussen:

Fukt gelatinen i kaldt vann.

Bland eggeplommene med sukkeret.

Kok opp melk, fløte og vanilje i en kasserolle og hell over plomme-/sukkerblandingen.

Bak ved 82 °C.

Tilsett gelatinen og la det kjøles ned til 20 °C. Legg forsiktig inn pisket fløte ved hjelp av en slikkepott.

 

MONTASJE OG DEKORASJON

Hell 3/4 av vaniljemoussen i formen (jeg bruker en Dot-form fra merket Silikomart). Dekk kantene for å hindre at det danner seg luftbobler. Plasser den fryste blåbær-bjørnebær-kompotten midt i moussen. Fyll med den resterende moussen og tilsett sitronkjeksen. Jevn ut. Legg i fryseren over natten.

Fjern desserten fra formet neste dag og bruk glansspray. Legg blåbær og bjørnebær oppå desserten. La den tine i 6 til 8 timer i kjøleskapet.

 

Leafs Blueberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.