Cheesecake fra @miasommervegan
Anvisninger
Legg cashewnøttene i bløt 2-4 timer før bruk. Dette er for å gjøre dem bløtere og lettere å blande. Alternativt kan du helle kokende vann over dem i 30 minutter.
Lag først bunnen: Bland mandler, havregryn og kakaopulver i en foodprocessor, til mandler og havregryn er finhakkede. Fjern stenene fra dadlene og bland dem i fooprocessoren, til du har en smuldret og finhakket masse. Tilsett eventuelt et par spiseskjeder med vann, dersom massen er for tørr.
Legg bakepapir i bunnen av en springform som måler cirka 20 cm i diameter. Legg bakepapiret på formens bunn før du klikker springformens ring nedover. Bruk fingrene til å fordele mandelmassen ut over bunnen, og bruk deretter en skje til å glatte ut.
Deretter skal du lage blåbærlaget: La vannet fra cashewnøttene renne av og hell alle ingrediensene, unntatt kokosoljen, i en foodprocessor. Bland alt i 5-10 minutter til det er en helt glatt og kremet masse (eller så kremet som det kan bli i din foodprocessor). Bruk en deigskraper til å skrape foodprocessorens sider underveis. Tilsett til sist kokosolje og blande det sammen med resten. Fordel massen jevnt ut over bunnen.
La kaken bli helt kald og fast før du serverer. Den kan oppbevares i fryseren eller i kjøleskapet. Hvis den oppbevares i kjøleskapet bør den stå og tine på kjøkkenbordet i én time før den serveres. Pynt kaken med friske blåbær.