Oppskriften kommer fra vegetarblogging @vegetarbloggen
Anvisninger
Slik går du frem:
Forvarm stekeovnen til 180 grader over- og undervarme. Kle en springform med en diameter på ca. 22 cm med bakepapir eller smør den med olje og dryss med mel.
Ha soyamelk og eddik i en stor bolle. La blandingen stå i et par minutter slik at den tykner litt. Rør deretter inn olje, sukker, vaniljesukker, natron og bakepulver. Ha i hvetemel til slutt, og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
Hell røren i formen, sett den i ovnen og stek i 45–50 minutter. Bruk gjerne trepinnetesten for å sjekke at kaken er helt gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt før montering.
Montering:
Forvarm
stekeovnen til 180 grader. Grovhakk mandlene, ha dem i en ildfast form og stek dem i ovnen i 6–8 minutter. Pass på at du ikke brenner mandlene.
Pisk fløten stiv og rør inn 1 ss sukker (du kan gjerne smake deg frem). Ha halvparten av bringebærene i en bolle og rør inn 1 ss sukker. Rør godt sammen slik at bærene knuses litt.
Del kaken i to, og legg den ene delen på serveringsfatet du skal bruke. Smør på de rørte bærene, og fordel godt utover bunnen. Ha deretter på en rikelig mengde krem.
Legg den andre kakedelen på toppen. Smør på resten av kremen, og dekorer toppen med bær og nøtter. Riv eller finhakk sjokoladen, og dekorer toppen med den.
Server kaken med én gang, eller sett den i kjøleskapet frem til den skal serveres.
Tips:
Lager du kaken en dag i forveien? Da anbefaler jeg deg å vente med å sette den sammen frem til dagen den skal serveres. Men hvis du har mye å gjøre, kan du til nød oppbevare den ferdigpyntet i kjøleskapet over natten.