Denne cocktailen passer perfekt for alle som liker bjørnebær og en intens smak av ingefær, og egner seg godt til høstkvelder foran peisen.
Anvisninger
1. HA 1,2 dl bjørnebær i en liten kjele.
2. TILSETT 0,8 dl sukker og 0,8 dl vann.
3. LA KOKE ved middels varme i 2 minutter eller til sukkeret har løst seg opp.
4. MOS blandingen med en potetmoser til bjørnebærene er blandet.
5. LA blandingen koke i 1 minutt.
6. TA KJELEN av platen og DEKK DEN TIL og LA DEN AVKJØLE I 5 minutter.
7. SIL blandingen gjennom en fin sil og TRYKK med en gummispade eller baksiden av en øse for å presse ut saften.
8. LA bjørnebærsirupen AVKJØLES helt.
9. AVKJØL i kjøleskapet til sirupen skal brukes eller i opptil 2 uker i en lukket beholder.
Ingefærsaft
1. LEGG 1 ½ – 2 spiseskjeer revet ingefær i en fin sil.
2. PRESS ut saften fra blandingen med en gummispade eller baksiden av en øse.
3. SETT TIL SIDE ingefærsaft til den trengs.
Cocktail
1. FYLL 2 cocktailglass med knust is og SETT DEM TIL SIDE.
2. TILSETT 60 ml fersk sitronsaft og 60 ml bjørnebærsirup.
3. HELL I 1 ½ teskje ingefærsaft.
4. FYLL cocktailshakeren med isbiter.
5. RIST godt i 20 sekunder eller til utsiden av shakeren iser.
6. FORDEL cocktailen på de forberedte cocktailglassene.
7. PYNT hver cocktail med 2 eller 3 bjørnebær.
8. PYNT hver cocktail med 1 sitronskive.
9. SERVER Bramble med bjørnebær og ingefær umiddelbart.