Bramble med bjørnebær og ingefær

Bramble med bjørnebær og ingefær

  • 1,2 dl Driscoll's bringebær
  • 0,8 dl vann
  • 0,8 dl sukker
  • 1 1/2 – 2 spiseskjeer revet fersk ingefær
  • Knust is
  • 60 ml ferskpresset sitronsaft
  • Isbiter
  • 4–6 Driscoll’s bjørnebær
  • 2 sitronskiver

Tilberedelsestid: 15 minutter | 
Steketid: 3 minutter | 2 | andre kurs

Blackberry
Blackberry

Denne cocktailen passer perfekt for alle som liker bjørnebær og en intens smak av ingefær, og egner seg godt til høstkvelder foran peisen.

Anvisninger

1. HA 1,2 dl bjørnebær i en liten kjele.

2. TILSETT 0,8 dl sukker og 0,8 dl vann.

3. LA KOKE ved middels varme i 2 minutter eller til sukkeret har løst seg opp.

4. MOS blandingen med en potetmoser til bjørnebærene er blandet.

5. LA blandingen koke i 1 minutt.

6. TA KJELEN av platen og DEKK DEN TIL og LA DEN AVKJØLE I 5 minutter.

7. SIL blandingen gjennom en fin sil og TRYKK med en gummispade eller baksiden av en øse for å presse ut saften.

8. LA bjørnebærsirupen AVKJØLES helt.

9. AVKJØL i kjøleskapet til sirupen skal brukes eller i opptil 2 uker i en lukket beholder.

Ingefærsaft

1. LEGG 1 ½ – 2 spiseskjeer revet ingefær i en fin sil.

2. PRESS ut saften fra blandingen med en gummispade eller baksiden av en øse.

3. SETT TIL SIDE ingefærsaft til den trengs.

Cocktail

1. FYLL 2 cocktailglass med knust is og SETT DEM TIL SIDE.

2. TILSETT 60 ml fersk sitronsaft og 60 ml bjørnebærsirup.

3. HELL I 1 ½ teskje ingefærsaft.

4. FYLL cocktailshakeren med isbiter.

5. RIST godt i 20 sekunder eller til utsiden av shakeren iser.

6. FORDEL cocktailen på de forberedte cocktailglassene.

7. PYNT hver cocktail med 2 eller 3 bjørnebær.

8. PYNT hver cocktail med 1 sitronskive.

9. SERVER Bramble med bjørnebær og ingefær umiddelbart.

 

Leafs Blackberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.