Bringebær sjokoladekake med hasselnøtter

Bringebær sjokoladekake med hasselnøtter

  • Silikonform 16 cm
  • 45 g mel
  • 20 g hasselnøtter, blandet til mel i blenderen
  • 5 g kakaopulver
  • 1/4 ts bakepulver
  • En knivspiss salt
  • 140 g sukker
  • 40 g smør, romtemperatur
  • 1 egg, romtemperatur
  • 1 ts melk
  • 300 g hvit sjokolade
  • 40 g bringebærpuré (bland Driscoll’s bringebær i blenderen, kjernene siktet fra) 
  • 35 g fløte 
  • 10 g glukosesirup
  • Universo 1200-silikonform
  • 2,5 gelatin
  • 250 g Driscoll’s bringebær
  • 45 g sitronsaft
  • 1 stk vaniljepasta
  • 250 g fløte 
  • 15 x 15 og et 1,5 x 58 cm stykke kakeplast
  • Rød sjokoladefarge

10 timer | 6-8 | desserter

Raspberry
Bringebær sjokoladekake med hasselnøtter
Raspberry

En frisk og lekker bringebærdrøm med en myk hasselnøttsjokoladekake, bringebærganache og bringebærmousse. En fantastisk smakskombinasjon fylt med bringebærsmak. @juliemarieeats 

Anvisninger

SJOKOLADEKAKE MED HASSELNØTTER

Silikonform 16 cm

45 g mel

20 g hasselnøtter, blandet til mel i blenderen

5 g kakaopulver

1/4 ts bakepulver

En knivspiss salt

40 g sukker

40 g smør, romtemperatur

1 egg, romtemperatur

1 ts melk

 

Forvarm ovnen til 180 °C, alm ovn. Forbered en 16 cm silikonform eller kakering med bakepapir i bunnen. Bland hasselnøttene til mel i blenderen. Rør sammen mel, hasselnøttmel, kakaopulver, bakepulver og salt og sett det til side.

Tilsett smør og sukker i en skål. Bruk en håndmikser og visp ingrediensene sammen i 1 – 2 minutter til blandingen er lett og luftig.

Tilsett egget og rør inn på lav hastighet til det er rørt sammen.

Tilsett melblandingen og rør den også inn på lav hastighet til det er rørt sammen.

Tilsett melken til slutt og rør den inn i deigen.

Hell deigen i silikonformen eller tilberedt kakeform og stek i 12 min.

La den avkjøles på en rist. Når kaken er avkjølt nok til å kunne berøres, tas den ut av silikonformen. La den deretter avkjøles helt.

 

BRINGEBÆRGANACHE

150 g hvit sjokolade

40 g bringebærpuré (bland Driscoll’s bringebær i blenderen, kjernene siktet fra) 

35 g fløte 

10 g glukosesirup

Bland bringebærene fra Driscoll’s i blenderen og sikt kjernene fra. Utvei 40 g bringebærpuré.

Smelt den hvite sjokoladen. Tilsett fløten og glukosesirupen i en liten kasserolle. Varm opp ved middels varme til det begynner å småkoke.

Hell fløten over den smeltede sjokoladen og rør sammen med en slikkepott. Tilføy deretter bringebærpuréen. 

Legg sjokoladekaken med hasselnøtter tilbake i den samme formen den er bakt i. Hell deretter ganachen over sjokoladekaken med hasselnøtter og jevn den ut. La det avkjøles i fryseren i et par timer.

 

BRINGEBÆRMOUSSE

Universo 1200-silikonform

2,5 gelatin

250 g Driscoll’s bringebær 

100 g sukker

45 g sitronsaft

1 stk vaniljepasta

250 g fløte 

Legg gelatinen i kaldt vann.

I mellomtiden oppvarmes Driscoll’s bringebær, sukker, sitronsaft og vaniljepasta i en kasserolle. Når det begynner å koke, skru ned til lav varme og la blandingen småkoke i 12 – 15 minutter under lokk. 

Ta deretter kasserollen av varmen og sil pureen fra kjernene over en bolle. Klem overflødig vann ut av gelatinen og rør det inn i bringebærpuréen.

La det avkjøles på kjøkkenbordet til det når en temperatur mellom 29 – 30 ºC.

Pisk fløten til en lett krem. Tilsett bringebærpuréen i kremen i 3 omganger og vend den forsiktig med en slikkepott.

 

SAMLING

Plasser silikonformen på et lite skjærebrett slik at det er lettere å løfte kaken inn i fryseren.

Hell moussen i silikonformen. Ta hasselnøttkaken ut av fryseren og legg den på moussen slik at ganachen vender ned i moussen.

Sett moussekaken forsiktig inn i fryseren og la den avkjøles i minst 6 timer eller gjerne over natten.

 

SJOKOLADEDEKORASJON

15 x 15 og et 1,5 x 58 cm stykke kakeplast

150 g hvit sjokolade

Rød sjokoladefarge

Ha et 15 x 15 og et 1,5 x 58 cm stykke kakeplast klar, slik at det passer rundt kaken.

Bland den hvite sjokoladen med litt rød sjokoladefarge så du får ønsket rosa farge. Hell sjokoladen over på de to kakeplaststykkene og fordel sjokoladen med en slikkepott. 

Flytt kakeplasten på 1,5 cm til en ren del av bordplaten. Når sjokoladen begynner å stivne litt legges det 1,5 cm kakeplast rundt kaken. Når den er helt stivnet, fjernes kakeplasten forsiktig. 

Med kakeplasten på 15 x 15 cm, når sjokoladen begynner å stivne, bruker du 2 runde utstikkere, én på 14 cm og én på 10 cm. Trykk først utstikkeren på 14 cm ned i sjokoladen og deretter utstikkeren på 10 cm for å lage en bred krans. Løft kakeplasten og flytt det til et skjærebrett. Legg et annet skjærebrett oppå når sjokoladen er tørr og plasser kaken i kjøleskapet slik at den kan stivne helt. 

Pynt med halverte Driscoll’s bringebær og spiselige blomster. 

Oppbevar kaken fersk i kjøleskapet til den skal serveres.

Leafs Raspberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.