Chiagrøten med søte blåbær og mangopuré er frisk og passer perfekt om våren. Den kan serveres både til dessert og til frokost. Den er enkel å lage og smaker utrolig godt. @miasommervegan
Anvisninger
Bland chiafrø, soyamelk og blåbær i en lukket beholder. Sett den i kjøleskapet i et par timer – helst over natten. Rør chiagrøten et par ganger slik at chiafrøene ikke klumper seg sammen.
Lag mangopureen ved å ha de frosne mangobitene i en kjele. Legg lokket på kjelen og varm mangobitene på lav varme til de er tint. Mos mangobitene med en stavmikser til du får en jevn puré. Smak til med sukker og sitronsaft og bland pureen én gang til. Oppbevar mangopureen i kjøleskapet.
Når chiafrøene har absorbert soyamelken og fått en geléaktig konsistens, kan du blande i vaniljesukker i grøten. Server chiagrøten i et serveringsglass og legg den i lag med mangopureen. Pynt med søte blåbær og server.