Det blir ikke bedre enn en cobbler med Driscoll's blåbær og salt karamell i en støpejernspanne.
Anvisninger
• Forvarm ovnen på 190 grader. Legg bakepapir på et stekebrett og sett det til side.
• Bland blåbær, sukker, appelsinsaft, karamellekstrakt, kanel, muskatnøtt og tapioka i en middels stor kasserolle på middels til lav varme. Rør forsiktig og la koke i 8 minutter eller til blandingen er myk. Hell blåbærblandingen i en lett smørt jernpanne med en diameter på 25 cm. Sett til side.
• Sil sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle og rør godt. Bland i smøret med to gafler til blandingen har en smulekonsistens. Bruk fingrene til å tilsette kremost og bland alt sammen. Pisk fløte og karamellekstrakt i en liten bolle, og tilsett så melblandingen. Bruk fingrene til å blande sammen ingrediensene til en deig. Legg deigen på bakepapiret og rull den ut til en rund deig som er omtrent 1,5 cm tykk (mel flaten hvis deigen er for seig). Skjær ut 12–14 sirkler med en pepperkakeform på 7,5 cm og legg og klem dem over blåbærblandingen. Skjær ut 10 stjerner med en ca. 4 cm bred stjerneformet pepperkakeform og omtrent 7 stjerner med en 14 cm stor stjerneformet pepperkakeform og trykk stjernene over blåbærblandingen slik at de overlapper hverandre for å få et mer unikt utseende.
• Sett jernpannen på det bakepapirkledde stekebrettet. Legg et stykke bakepapir over pannen og bak i 45 minutter. Blåbærene bør koke. Fjern bakepapiret og bak i 10 minutter til. Sconesene bør være gyllenbrune.
• Sett jernpannen på en rist og la den avkjøles litt – i omtrent 30 minutter. Bruk en skje til å drysse en god mengde salt karamellblanding på tvers av cobbleren og strø litt havsalt over bakverket. Serveringstips: server med vaniljeis. Retten kan oppbevares i kjøleskapet i 2 dager.