Kålsalat med blåbær og søtpoteter

Kålsalat med blåbær og søtpoteter

  • 500 g søtpoteter
  • 1 kvast svartkål
  • 125 g økologiske blåbær fra Driscoll's
  • 1 gul paprika
  • 100 g tahini
  • 50 g frosne, økologiske blåbær
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ts sitronsaft
  • ½–1 ts salt
  • Pepper
  • 100 ml vann

30 minutter | 2 personer | andre kurs

Blueberry
Kålsalat med blåbær og søtpoteter
Blueberry

En sunn, mettende og fargerik salat med smak av blant annet søte blåbær. Dressingen overrasker med sin lilla farge og runde smak av hvitløk, salt og sitron. Salaten er enkel å lage og kan spises som hovedrett til lunsj eller til for eksempel falafel og pitabrød. Svartkål kan skiftes ut med grønnkål hvis du ikke finner den på den lokale matbutikken din. @miasommervegan

Anvisninger

Skrell søtpotetene og kok dem i 10–15 minutter – til de er møre. La dem så avkjøles.

Bland alle ingrediensene til dressingen i en liten kjøkkenmaskin eller med en stavblender. Smak til dressingen, og tilsett mer salt, pepper eller sitronsaft etter behov.

Skjær kålen i striper og legg den på et fat. Skjær de avkjølte søtpotetene i skiver eller terninger og spre dem over kålen. Gjør det samme med den gule paprikaen. Spre blåbærene over salaten og hell over dressingen. Du kan servere resten av dressingen i en bolle ved siden av salaten om nødvendig, slik at du kan bruke mer dressing på porsjonen din.

Leafs Blueberry

Det er bær som er vår greie, men vi sier ikke nei takk til en cookie, heller;) På nettsiden benytter vi oss av cookies (eller ikke-spiselige informasjonskapsler, om du vil) for å sikre at besøkende får den opplevelsen de er ute etter. Ta en titt på vår cookie-policy, er du snill. Når du trykker på «Den er grei» godtar du retningslinjene.