En sunn, mettende og fargerik salat med smak av blant annet søte blåbær. Dressingen overrasker med sin lilla farge og runde smak av hvitløk, salt og sitron. Salaten er enkel å lage og kan spises som hovedrett til lunsj eller til for eksempel falafel og pitabrød. Svartkål kan skiftes ut med grønnkål hvis du ikke finner den på den lokale matbutikken din. @miasommervegan
Anvisninger
Skrell søtpotetene og kok dem i 10–15 minutter – til de er møre. La dem så avkjøles.
Bland alle ingrediensene til dressingen i en liten kjøkkenmaskin eller med en stavblender. Smak til dressingen, og tilsett mer salt, pepper eller sitronsaft etter behov.
Skjær kålen i striper og legg den på et fat. Skjær de avkjølte søtpotetene i skiver eller terninger og spre dem over kålen. Gjør det samme med den gule paprikaen. Spre blåbærene over salaten og hell over dressingen. Du kan servere resten av dressingen i en bolle ved siden av salaten om nødvendig, slik at du kan bruke mer dressing på porsjonen din.