Denne fruktige kaken ikke bare ser ut som en fest, den er en fest – i magen din. Og det viktigste av alt er at den er fullstendig vegansk!
Anvisninger
OPPSKRIFT OPPRETT AV: @miasommervegan
Først lager du paideigen: Ha alle ingrediensene til paideigen i en bolle. Rør godt med en skje, og kna deigen med hendene dine (deigen kan føles tørr til å begynne med, men den vil ikke lenger føles tørr når margarinen smelter). Skjær til et stykke bakepapir så det passer i en stor paiform (ca. 28 cm i diameter), og rull ut deigen tynt på bakepapiret. Legg bakverket og bakepapiret i paiformen, og trykk deigen mot kantene. Skjær bort overflødig deig og skjær til bakepapiret så det passer formen. Stikk hull i bakverket med en gaffel, for å hindre at luftbobler danner seg under deigen mens den stekes. Sett bakverket i kjøleskapet.
Slik lager du mazarinblandingen: visp sammen alle ingrediensene til mazarinblanding til den er smidig. Ved behov bruker du en kjøkkenmaskin med blandefunksjon. Deretter brer du mazarinblandingen jevnt ut over deigen. Stek bakverk og mazarinblanding på 200 ºC i en vanlig ovn, i 25 minutter (hold øye med paien mot slutten av steketiden, for å passe på at den ikke blir overstekt). Mazarinblandingen hever seg, men kommer til å falle sammen når kaken kjøles ned.
Pisk veganske krem, sitronsaft og vaniljesukker i 5 minutter, til kremen er stiv. Hell bringebærene i bollen og pisk til kremen er rosa. Bre ut bringebærskummet på den avkjølte mazarinterten. Skjær jordbær og bjørnebær i skiver, og dander dem på terten. Dander deretter bringebær og blåbær. Du kan også dekorere med pene blader og spiselige blomster. Paien nytes best kald.