En enkel pannekakerøre basert på havregryn som lages i en kjøkkenmaskin før moste bjørnebær blandes inn. Disse pannekakene med bjørnebær og havregryn kan lages på forhånd og fryses til servering en travel morgen!
Anvisninger
1. HA 4,5 dl havregryn i en kjøkkenmaskin.
2. BLAND på høy effekt til havregrynene blir til et fint pulver.
3. TILSETT 1,5 dl gresk jogurt og 1,5 dl helmelk.
4. TILSETT 2 store egg og 2 spiseskjeer smeltet usaltet smør.
5. TILSETT 1 teskje vaniljeekstrakt.
6. TILSETT 1 spiseskje bakepulver og ¼ teskje salt.
7. BLAND ved lav hastighet til blandingen er jevn og SKRAP UT innsiden av kjøkkenmaskinen ved behov.
8. SETT blandingen til side i 5 minutter.
9. HA 1 pakke bjørnebær i en middels stor bolle.
10. TILSETT 1 spiseskje lønnesirup.
11. MOS til bjørnebærene er jevnt most.
12. SETT TIL SIDE bjørnebærblandingen.
13. VARM OPP en stor nonstick-panne på middels varme.
14. DEKK pannen med et tynt lag matolje.
15. HELL omtrent 0,6 dl av røren i pannen.
16. BRUK EN SKJE til å helle omtrent 1 teskje bjørnebærblanding på midten av pannekaken og RØR bjørnebærblandingen forsiktig inn i pannekaken.
17. STEK til bobler begynner å dannes og blir på pannekakens overflate – omtrent 2–3 minutter.
18. VEND pannekaken og STEK den i 1–2 minutter til den er gyllenbrun og gjennomstekt.
19. GJENTA trinnene med den gjenværende røren.
20. SERVER pannekakene umiddelbart med den gjenværende bjørnebærblandingen, hele bjørnebær, lønnesirup og litt jogurt.
1. Slik lager du pannekakene på forhånd: Legg bakepapir mellom pannekakene. Legg pannekakene i en lufttett beholder og kjøl dem i kjøleskapet i opptil 3 dager eller frys dem i opptil 3 måneder. Varm dem opp i stekeovnen eller i en toastovn.