Spitzbuben, også kalt Linz-kjeks, er en populær snack til jula. De er tradisjonelt fylt med syltetøy. I denne oppskriften, som du raskt kan lage selv, bruker vi ferske bær.
Anvisninger
1. Bland mel, mandler og melis i en skål. Skjær smøret i biter og tilsett. Legg også til melkealternativet.
2. Kna alt til en deig. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
3. Vask i mellomtiden bærene, legg dem i en liten kasserolle med en skvett vann og kok opp under omrøring. Mos bærene med en gaffel. Press gjennom en finmasket sikt for å fjerne frøene. Legg saften og fruktkjøttet tilbake i kasserollen.
4. Legg til sukker og kok det opp igjen under omrøring.
5. Bland stivelsen med en skvett vann. Fjern kasserollen fra varmen i kort tid og tilsett den flytende stivelsen under omrøring. Kok opp igjen kort under omrøring til det stivner. Hell i en bolle og sett til sides.
6. Dekk en flate med mel og rull ut deigen til den er omtrent 1 cm tykk. Skjær opp med kakeformer etter eget valg. Bruk en mindre kakeform for halvparten av kakene for å fjerne deigen fra midten.
7. Legg kakene på et bakebrett med bakepapir og bak på varmluft på 160 °C (eller 150 °C med over- og undervarme) i omtrent 8 minutter. La kakene kjøles helt ned.
8. Strø melis over kakene med hull.
9. Legg litt syltetøy i midten av de ferdige kakene. Legg kakene med hullet i midten oppå som et lokk.